"Endnu en rotte har forladt skuden"
Foto: Scanpix
Politik Af
En af de garvede og nu tidligere folketingsmedlemmer for SF giver sundhedsminister Astrid Krags skifte til Socialdemokraterne hårde ord med på vejen.

"Endnu en rotte har forladt skuden," skriver forhenværende medlem af Folketinget og Europa-Parlamentet Pernille Frahm på sin Facebook-profil efter nyheden om, at Astrid Krags blev den næste SF-profil til at forlade partiet.

 Pernille Frahm er fortørnet over Krags beslutning, men mener, at skiftet til statsministerens parti var et spørgsmål om tid. Det fik Astrid Krag at vide som kommentar til sin melding på Facebook om skiftet fra SF til S.

"Har hele tiden tænkt at du var gået sammen med Thor og de andre hvis du ikke havde været minister. Og regnede med du ville forsvinde til S Så snart du ikke var minister mere. Men du har jo så fundet en løsning, hvor du både kan løbe din vej OG beholde ministerposten," skriver Pernille Frahm.

To rotter i erindringen


 Det er langt fra sikkert, at Astrid Krag fortsætter som sundhedsminister. Flere iagttagere vurderer, at mange andre Socialdemokrater står i forreste række.

Nogle af de mest prominente "rotter", der tidligere har forladt skuden SF er tidligere næstformand Mattias Tesfaye, Emilie Turunen, og tidligere politiske ordfører Jesper Petersen, der alle som Astrid Krag er gået til Socialdemokraterne.

I går aftes revnede SF-toppen, da næstformand Peter Westermann, politisk ordfører og finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, samt fungerende gruppeformand og retsordfører Karina Lorentzen trak sig - ikke fra partiet men deres poster.NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Stor Mercedes overbeviser med skøn brummen fra V6-dieselmotor

Kunde i Københavns Andelskasse er tiltalt for hvidvask af milliarder i USA: Pengene menes at stamme fra investeringssvindel og pyramidespil

Materieludlejers opkøb af dansk konkurrent bliver godkendt - opnår milliardomsætning og på vej mod mulig børsnotering

Restauratør Umut Sakarya: "Det er som at komme på museum, når man kigger på damerne, fordi de er så gamle"

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Så du er rig: Hvilken bil er den bedste til at komme rundt i?

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud