Astrid Krag bliver socialdemokrat
Astrid Krag (tv) trækker sig nu fra SF for at skifte til Socialdemokraterne.
Foto: Scanpix
Politik Af
SF's Astrid Krag skifter til Socialdemokraterne. Det skriver sundhedsministeren på sin Facebook-profil. Samtidig stopper hun også som sundhedsminister, erfarer Radio24Syv.

"Jeg har i dag søgt om optagelse i den socialdemokratiske folketingsgruppe. De seneste begivenheder har gjort det klart, at Socialdemokraterne nu er det parti, der bedst favner mine politiske holdninger," skriver Astrid Krag på Facebook.

SF's politik harmonerer ikke længere med det, Astrid Krag gik til valg på.

"Jeg har været medlem i SF i mere end halvdelen af mit liv. Men når jeg ser nøgternt på diskussionerne i det parti, som er årsag til, at SF's formand nu må trække stikket for regeringsdeltagelsen, så står en ting helt klart: Der er ikke opbakning til af føre den form for venstreorienteret politik, jeg gik til valg på. Dét tager jeg konsekvensen af i dag, når jeg melder mig ud af SF," skriver hun på Facebook.

Det står endnu ikke klart, om hun bliver som sundhedsminister.

Socialdemokraterne kan levere forandring

Ifølge hende er Socialdemokraterne det parti, der bedst kan levere forandring.

"Politik handler først som sidst om, hvordan man skaber et samfund i det billede man tror på. Jeg ønsker et Danmark baseret på et stærkt fællesskab. Med social retfærdighed og lighed. Et samfund hvor færre danskere ser sig sat på sidelinjen – på grund af sygdom, arbejdsløshed, ensomhed eller urimelige sociale vilkår. Socialdemokraterne er det parti, som bedst vil kunne levere den forandring," skriver det nye S-medlem.

SF trak sig tidligere i dag fra regeringen efter et heftigt kaos omkring salget af Dong til Goldman Sachs. Med SF's regeringsexit trak Annette Vilhelmsen sig også som formand for partiet.

Efter Annette Vilhelmsen trak sig har der svirret rygter om, at Astrid Krag kunne blive ny formand for SF, efter Annette Vilhelmsen har valgt at trække sig. Det har Astrid Krag dog selv afvist.

Da Villy Søvndal trak sig som formand for SF stod valget mellem Annette Vilhelmsen og Astrid Krag. Valget faldt altså på Vilhelmsen, som nu også er gået af.

Og nu er Astrid Krag også helt ude af SF for at skifte til Socialdemokraterne.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske Bank tavs om ny direktør

To utilfredsstillende årsresultater fra Aarsleffs datterselskaber

Karsten Dybvad i sin første beretning som formand i Danske Bank: 2018 var et lavpunkt

Norwegian: Bestyrelsformanden træder af

Niels Lunde til Danske Bank-formand: Der er lang vej endnu Dybvad

USA overvejer gengæld mod franske giganter i globalt opgør over digital skat

Debat: Derfor mister HR-afdelinger indflydelse og ender som arrangør af DHL-stafet og firma-yoga

Aktier: Boeing falder på ny og hiver ned i Dow Jones-indekset

Betalingskæmpen Nets' forretning er gået i stå