Politik Af
Danmark har hidtil nydt godt af en stabil og troværdig økonomisk politik, og det er derfor rigtigt, når regeringen i finanslovsforslaget for 2014 fastholder den linje, som blandt andet er med til at sikre lave renter til danske virksomheder og husholdninger.

Sådan lyder den positive reaktion fra Dansk Erhverv på regeringens udspil til finanslov.

Men regeringen gør i finanslovsforslaget ikke nok for at forbedre vilkårene for de private virksomheder, der er afgørende for at skabe jobvækst og velstand i Danmark, mener erhvervsorganisationen.

"Regeringen forsømmer i finanslovforslaget for 2014 at lade virksomhederne spille en langt større rolle for væksten i Danmark," siger administrerende direktør Jens Klarskov som en reaktion på regeringens forslag til finanslov for 2014.

Forslaget bliver fremlagt samtidig med, at regeringen nedjusterer forventningerne til årets vækst til 0,2 procent

"Det er positivt, at regeringen fastholder den overordnede ansvarlige tilgang til dansk økonomi og ikke lader sig friste til ekspansive eksperimenter. Desværre mangler den anden halvdel af vækstformlen - der er nemlig brug for yderligere en håndsrækning til de virksomheder, der står for værdiskabelsen i Danmark.  Regeringen går simpelthen i den forkerte retning, når den i forslaget til finanslov lægger op til en større offentlig sektor," siger Jens Klarskov.

I forslaget lægger regeringen op til, at der skal ansættes 2000 ekstra i den offentlige sektor og en vækst i det offentlige forbrug på 0,5 procent i 2014.

Dansk Erhverv opfordrer til, at der i stedet bygges videre på forårets vækstplaner, og at virksomhedernes omkostninger sænkes. Et konkurrencedygtigt erhvervsliv er godt for både væksten og for den velfærd, som det danske samfund kan tilbyde.

"Opgaven for regeringen er at mindske de private virksomheders omkostninger og gøre det mere attraktivt at drive virksomhed. Omkostningerne kunne sænkes ved at lette afgifter og fremrykke allerede aftalte skattelettelser, frem for at bruge råderummet til endnu større offentligt forbrug," siger Jens Klarskov. 

/ritzau/

Er dine aktier faldet 10 procent i dag?

Som noget nyt kan man integrere sit eget private aktiedepot på Børsen Investor. Så kan man live se om ens egne aktier er steget eller faldet, mens man er på Børsen Investor for at læse nyheder og se kurser.

Med få klik er man i gang, og så er man koblet på sin investeringsbank og kan altid se den aktuelle værdi af sit aktiedepot, mens man er på Børsen Investor.

Klik her og få integreret dit aktiedepot på Børsen Investor

Er det sikkert at integere sit aktiedepot på Børsen?
Ja, det er sikkert. Du kobler dig selv op på din investeringsbank. Børsen har ikke indsigt i hverken brugeroplysninger, password eller hvilke værdipapirer du har. Og vi anvender samme sikkerhedsstandard for datakommunikation som bankerne.

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Sampension nedbringer aktieporteføljes klimaaftryk med 20 pct: "Det er den mest effektive måde at arbejde med klima på"

USA: Tiårige rente i laveste niveau nogensinde

Luksusmærker i risiko for at miste op til 40 mia euro i omsætning efter virusudbrud

Aktiestatus i USA: Virusfrygten vender de indledende stigninger til fald

Mærsk får gigantisk grøn kassekredit: Renten er bundet op på CO2-udslip

Anders Dam: Behovet for sparerunder i Jyske Bank afhænger af aktivitetsniveauet

Held med pipelinen kan gøre Zealand Pharma til opkøbsmål

S-smæk til rige kommuner med mange ældre bygger på luft: "Det lugter lidt af, at det handler om noget andet end faglighed"

Markedet lukker: Mærsk og Jyske Bank blev ramt af ny nedtur i coronarødt marked