Thornings ministerrokade klar - her er kabalen
Henrik Sass Larsen kan blive ny erhvervsminister.
Foto: Scanpix
Opdateret 23.43- Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil fredag præsenterer en ministerrokade. 

Det erfarer Børsen fra centralt placerede kilder. Også andre medier  har samme oplysninger.

Dermed bliver længere tids spekulationer nu omsat i handling. Hvilke politikere og ministerier, der bliver berørt er endnu ikke afsløret. Men chancen synes stor for, at S-profilen Henrik Sass Larsen bliver ny minister.

Henrik Sass Larsen afløser SF's formand, Annette Vilhelmsen på posten som erhvervs- og vækstminister.  Annette Vilhelmsen overtager samtidig posten som socialminister fra Karen Hækkerup.

Karen Hækkerup bliver derimod ifølge TV2 News ny fødevareminister på bekostning af Mette Gjerskov (S), der ryger helt ud af regeringen.

Nicolai Vammen (S) står til at miste sin ministerpost, idet Europaministeriet lægges sammen med Handelsministeriet, hvis minister bliver Nick Hækkerup, der altså forlader posten som forsvarsminister.

Nicolai Vammen vil overtage posten som ny forsvarsminister.

Pia Olsen Dyhr (SF) forlader posten som handels- og investeringsminister og bliver i stedet ny transportminister på bekostning af Henrik Dam Kristensen (S), der også forlader regeringen - men måske bliver ny gruppeformand efter Henrik Sass Larsen.

Søvndal overlever


En af de mere sejlivede spekulationer manes dog til jorden omkring den forventede ministerrokade, nemlig, at den tidligere SF-formand Villy Søvndal skulle skiftes ud. Han forbliver som udenrigsminister, forlyder det altså nu.

Den samlede kabale betyder altså at to ministre forlader regeringen for at skabe plads til Henrik Sass Larsen og sætte det regeringshold, der skal være med til at styrke regeringens position frem mod næste valg.

De radikale er styret helt udenom kabalen, der altså er blevet et rent S og SF-opgør.NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

Aktier: Jyske og Sydbank steg på klangen af bryllupsklokker

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Danske Bank tavs om ny direktør

Norwegian: Bestyrelsformanden træder af

To utilfredsstillende årsresultater fra Aarsleffs datterselskaber

Karsten Dybvad i sin første beretning som formand i Danske Bank: 2018 var et lavpunkt

Niels Lunde til Danske Bank-formand: Der er lang vej endnu Dybvad

USA overvejer gengæld mod franske giganter i globalt opgør over digital skat