Politik Af
Yemenitiske sikkerhedsstyrker har forpurret en al-Qaeda-plan om at kapre et olie- og gaseksportanlæg og en provinshovedstad i den østlige del af landet, siger en regeringsembedsmand onsdag.

Rajeh Badi, der er presserådgiver for Yemens premierminister Mohammed Salem Basindwa siger, at planen gik ud på, at snesevis af militante al-Qaeda-folk i yemenitiske militæruniformer ville storme anlæggene natten til søndag og kapre dem.

"Målet for planen var at indtage al-Dabbah olieeksportterminalen i Hadramout-provinsen og Belhaf gaseksportanlæg samt byen Mukalla," siger Badi til nyhedsbureauet Reuters med henvisning til provinshovedstaden i Hadramout.

Han siger, at planen blev afværget ved at udstationere ekstra mandskab rundt om de anlæg, der var udset som mål og ved at forbyde alle adgang til områderne.

Amerikanere trukket ud

USA har evakueret en stor del af den amerikanske, diplomatiske stab ud af Yemen, ligesom amerikanske statsborgere er blevet opfordret til øjeblikkeligt at forlade landet efter advarsler om mulige angreb.

Det fik Washington til for leden at lukke ambassader og konsulater i hele Mellemøsten.

Andre vestlige lande, heriblandt Storbritannien, Frankrig, Holland og Norge, har også lukket deres ambassader i Sanaa, og nogen af dem har evakueret deres medarbejdere.

Det står ikke umiddelbart klart, om det forpurrede angreb hænger sammen med disse sikkerhedsforanstaltninger.

Yemen, der er et af de fattigste arabiske lande, er base for al-Qaedas gren på Den Arabiske Halvø, AQAP.

Der er tale om en af netværkets mest aktive grene, der er grundlagt af Osama bin Laden, og militante har foretaget angreb mod Vesten med udgangspunkt i Yemen.

/ritzau/Reuters


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestas-boss om ekstremt 2019: "Vi jager folk for at levere i år"

Ny regering med indbyggede benspænd: Der en ubalance mellem konkrete forslag til nye udgifter og hvor konkrete forslagene er til finansieringen

Amagerbankens formand afviste behov for forsikring og mente ikke bestyrelseskolleger havde grund til bekymring hvis de "opførte sig ordentligt"

Mette Frederiksen: Margrethe Vestager skal fortsætte som EU-kommissær

Chr. Hansen nedjusterer forventningerne - den organiske vækst skuffer

Kattelem i regeringspapir kan rive tusindvis af hænder væk fra erhvervslivet nu

Mads Nipper om regeringsaftale: "Da fik jeg sgu kaffen lidt galt i halsen"

SF erkender brud på løfte om kontanthjælp

Lumsk detalje koster overblikket over boligskattegæld