Corydon deltager i  Bilderberg-møde
Fiansminister Bjarne Corydon (S) er blevet inviteret til at deltage i årets møde i Bilderberg-gruppen.
Foto: Scanpix
Politik Af
Den danske finansminister Bjarne Corydon er sammen med cirka 140 andre europæiske og nordamerikanske topfigurer inden for politik, erhvervsliv og forskning inviteret med til dette års møde i den såkaldte Bilderberg-gruppe.

Det fremgår af den officielle deltagerliste, som blev offentliggjort mandag. Gruppen mødes den 6. til 9. juni i Hertfordshire i Storbritannien.

Gruppen, der er forskellig fra år til år, skal bag lukkede døre diskutere verdens tilstand, og hvad man kan gøre ved den. Hemmelighedskræmmeriet skyldes, at man skal kunne diskutere frit, uden at der bliver refereret fra mødet.

Monti, Barroso og Corydon

I år skal der blandt andet snakkes om jobskabelse, Afrikas udfordringer og amerikansk udenrigspolitik. Der bliver ikke hverken stemt om noget eller vedtaget noget på mødet.

Blandt de mest kendte deltagere i år er formanden for EU-Kommissionen, José Manuel Barroso, den nyligt afgåede hollandske dronning Beatrix, EU-kommissær for retslige anliggender, Viviane Reding samt den tidligere italienske regeringsleder Mario Monti.

Af kendt skandinavisk islæt er den svenske udenrigsminister Carl Bildt og hans regeringskollega finansminister Anders Borg. Fra Norge deltager blandt andet udenrigsminister Espen Barth Eide.

Ud over Bjarne Corydon fra Danmark deltager tidligere departementschef i statsministeriet og nuværende medlem af ledelsen i katalysevirksomheden Haldor Topsøe, Ulrik Federspiel. Han har deltaget i møderne flere gange tidligere.

Erhvervsbosser

Også Jakob Haldor Topsøe, partner i investeringsfirmaet Ambrox Capital og bestyrelsesmedlem i Haldor Topsøe, deltager i år fra dansk side.

Af tidligere danske deltagere har blandt andet været Mærsk McKinney-Møller, Helle Thorning-Schmidt (S), Uffe Ellemann-Jensen (V) og Jens Otto Krag (S).

Fra det store udland har navne som George W. Bush og Bill Gates været forbi.

Det første møde fandt sted i 1954. Mødet i år er nummer 61 i rækken.

/ritzau/
NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nethandelen går endnu et gear op: 64 pct. af os køber julegaver online i år

Hver fjerde liter mælk vi drikker er økologisk: Arla tæt på mål om 50 pct. vækst i øko-salget

Ekspert: Virksomheder er også i farezonen og bør sikre sig mod mobilaflytning

Bog & Ide-kæden skrumper igen: Mister 19 butikker på én gang til konkurrent

Store ambitioner og skisportstraditioner i Grindelwald

Kronik: Medarbejdere mangler mening - Medfører tab på 20-50 milliarder om året

Klimamøde i Madrid kører på overtid: Forhandlerne har været i gang hele natten

Støttepartier presser S: Danske virksomheder skal dyste på ligestilling

Krav fra investorer i kryptovaluta på jagt efter 190 mio dollar: Grav død børschef op