Frifindelse af topmodel kan åbne gamle skattesager
Foto: Scanpix
Politik Af
Det kan åbne op imod 100 gamle skattesager, at fotomodellen Camilla Vest tidligere i år blev frikendt for omfattende skatteundragelse.

Det skriver Skat i en pressemeddelelse.

Camilla Vest og hendes mand Peder Nielsen, tidligere chef i A.P. Møller-Mærsk, blev i 2011 dømt til fængselsstraf på et år og ni måneder for skatteunddragelse og skulle desuden betale en bøde på 6,6 mio. kr.

Men parret blev frikendt først af Østre Landsret og senest af Landsskatteretten i kølvandet på, at Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, blev fundet uskyldig i en tilsvarende sag.

 Skat har valgt ikke at anke Camilla Vests frifindelse, og det er den konklusion, som kan genåbne de gamle sager.

"Vi udsender snarest et styresignal, hvor det vil fremgå hvilke betingelser, der skal være opfyldt for at få genoptaget sin skatteansættelse. Og samtidigt vil vi overveje, om der er igangværende skattepligtssager, der skal frafaldes," siger Jesper Rønnow Simonsen, der er direktør for Skat.

En fejltagelse

DR har snakket med juraprofessor ved Aarhus Universitet Jan Pedersen, som langt fra er imponeret over Skats behandling af sagen.

"Man kunne måske have kommunikeret lidt bedre fra Skats side. Set i bagklogskabens lys, må man nok sige, at det havde været at foretrække, at man havde kommunikeret internt, men det er så altså ikke sket i den sag," siger han DR Nyheder og tilføjer:

"Vi kan nu heldigvis konstatere, at de to sager, som var meget lig hinanden, er endt på samme måde. Så det er jo i sig selv godt. Men det har jo så efterfølgende vist sig, at det har været en fejltagelse, at man har rejst den sag mod Camilla Vest."

Kørt over af tog

Sagen mod Camilla Vest og Peder Nielsen var en del af Skats "Projekt Kreditkort", hvor der blev sat fokus på udlandsdanskeres skatteforhold.

Projektets navn opstod, fordi der blev brugt kreditkortsoplysninger til at undersøge skatteforholdene. Det førte blandt andet til en opsigtsvækkende dom til den professionelle golfspiller Søren Hansen.

Skattesagen, som har strakt sig over flere år, har taget særdeles hårdt på Camilla Vest.

"Jeg har det, som om der er kørt et tog igennem mig. Jeg er lettet og lykkelig lige nu, men jeg har stadig brug for at fordøje alt det, der er sket de sidste fem år," udtalte hun i januar i et interview med Børsen.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Er du over 35 ved du formentlig ikke hvad det handler om

Vulkanudbrud lukker to lufthavne på italiensk ferieø

Volvo tilbagekalder 503.000 biler efter brand ved motoren

Hedgefond-kongen der shorter den fossile økonomi

Test af førerløs bus stoppet - rammer telefon-zombie

Tivolidirektøren nægter at blive hjemme

Fintech gik ned med 45 medarbejdere - nu forsøger personerne bag igen: "Den største fejl vi begik var at vi voksede for hurtigt"

Regeringen studerer metode til at omgå USA's Iran-sanktioner

Sen forårsfrost koster frugtavlerne kassen