Frifindelse af topmodel kan åbne gamle skattesager
Foto: Scanpix
Politik Af
Det kan åbne op imod 100 gamle skattesager, at fotomodellen Camilla Vest tidligere i år blev frikendt for omfattende skatteundragelse.

Det skriver Skat i en pressemeddelelse.

Camilla Vest og hendes mand Peder Nielsen, tidligere chef i A.P. Møller-Mærsk, blev i 2011 dømt til fængselsstraf på et år og ni måneder for skatteunddragelse og skulle desuden betale en bøde på 6,6 mio. kr.

Men parret blev frikendt først af Østre Landsret og senest af Landsskatteretten i kølvandet på, at Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, blev fundet uskyldig i en tilsvarende sag.

 Skat har valgt ikke at anke Camilla Vests frifindelse, og det er den konklusion, som kan genåbne de gamle sager.

"Vi udsender snarest et styresignal, hvor det vil fremgå hvilke betingelser, der skal være opfyldt for at få genoptaget sin skatteansættelse. Og samtidigt vil vi overveje, om der er igangværende skattepligtssager, der skal frafaldes," siger Jesper Rønnow Simonsen, der er direktør for Skat.

En fejltagelse

DR har snakket med juraprofessor ved Aarhus Universitet Jan Pedersen, som langt fra er imponeret over Skats behandling af sagen.

"Man kunne måske have kommunikeret lidt bedre fra Skats side. Set i bagklogskabens lys, må man nok sige, at det havde været at foretrække, at man havde kommunikeret internt, men det er så altså ikke sket i den sag," siger han DR Nyheder og tilføjer:

"Vi kan nu heldigvis konstatere, at de to sager, som var meget lig hinanden, er endt på samme måde. Så det er jo i sig selv godt. Men det har jo så efterfølgende vist sig, at det har været en fejltagelse, at man har rejst den sag mod Camilla Vest."

Kørt over af tog

Sagen mod Camilla Vest og Peder Nielsen var en del af Skats "Projekt Kreditkort", hvor der blev sat fokus på udlandsdanskeres skatteforhold.

Projektets navn opstod, fordi der blev brugt kreditkortsoplysninger til at undersøge skatteforholdene. Det førte blandt andet til en opsigtsvækkende dom til den professionelle golfspiller Søren Hansen.

Skattesagen, som har strakt sig over flere år, har taget særdeles hårdt på Camilla Vest.

"Jeg har det, som om der er kørt et tog igennem mig. Jeg er lettet og lykkelig lige nu, men jeg har stadig brug for at fordøje alt det, der er sket de sidste fem år," udtalte hun i januar i et interview med Børsen.

NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Ejendomsbosser raser mod politisk indgreb på boligmarkedet: Kan koste tocifret milliardbeløb

  Morgenbriefing: Banker vil med på grøn bølge, milliardmål glipper i Lars Larsens Bolia

  Det skal du vide om aktiemarkedet mandag

  Disse syv aktier slog markedet omkuld under sidste recession

  "Herfra ser vi et midt-encifret afkast på danske aktier, og prisfastsættelsen begynder at se lidt anstrengt ud"

  Aktier: Brede stigninger i Asien på håb om handelsaftale

  Nu skinner Michelins stjerner på hele Danmark

  Topchef i Norwegian lægger op til salg: Forudsætningen er en køber, der er god for alle mine medarbejdere og rejsende

  Aktien er eksploderet, men flyboss kalder et brexit uden aftale katastrofal