Marianne Jelved ny kulturminister
Marianne Jelved bliver ny kulturminister
Foto: Scanpix
Politik Af
Tidligere økonomiminister Marianne Jelved (R) bliver ny kulturminister, efter at Uffe Elbæk (R) trak sig fra posten tidligere på dagen.

Det meddeler Det Radikale Venstre.

Uffe Elbæk skrev tidligere onsdag på Facebook, at han træder tilbage som kulturminister, efter at han i går måtte forklare sine prioriteringer i forhold til AFUK (Akademiet For Utæmmet Kreativitet, red.) i et åbent samråd.

Et samråd, hvor det blandt andet kom frem, at en embedsmand havde advaret Uffe Elbæk mod at fortsætte aktiviteterne i AFUK.

I dag holdt De Radikale så gruppemøde, og her blev resultatet, at partiformand Margrethe Vestager udtrykte fortsat tillid til Uffe Elbæk.

Han valgte dog efterfølgende at forlade posten.

Her til aften var han så igen ude på Facebook med denne besked:

"Jeg ved hvem der bliver ny kulturminister. Det er det sejeste valg i verden (Margrethe, du er så god!). Og jeg er lykkelig helt ind i hjertet. Hvor er det dog godt for kulturlivet, for ministeriet og for alle mine (tidligere) medarbejdere. Det er stort! Hvor jeg dog glæder mig til at holde den overdragelsestale i morgen."

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kapitalfond skyder millioner i hurtigtvoksende norsk frisørgigant: Direktør vil gøre frisørkæde til den største i Danmark

Dansk digital HR-platform rejser tocifret millionbeløb

Trumps Kina-tweets rykker markedet: "Man kan godt have ham mistænkt for at byde ind med positive ting, når markedet går lidt nedad"

BMW 3-serien overgår sig selv: Masser af power og 17 km/l i snit

It-ekspert om sexafpresning: Slet mail uden beviser

Britisk finansminister vil gå af i protest mod Boris Johnson

Sol, sand og en 1,5 billion dollar offshore økonomi: De Britiske Jomfruøer kæmper mod gennemsigtighed

Ugen der kommer: Mays afløser overtager Downing Street 10

S-regeringen vil give alle flygtninge gratis uddannelse