Søren Espersen rykker op i Dansk Folkepartis hierarki
Den nye ledelse i DF fra venstre: Formand Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup og næstformand Søren Espersen
Foto: Scanpix
Politik Af
Søren Espersen bliver ny næstformand for Dansk Folkeparti, da den hidtidige næstformand Peter Skaarup sætter sig på den ledige gruppeformandspost, efter Kristian Thulesens nye titel af partiformand.

Det er resultatet af den kabale, Dansk Folkeparti har lagt efter formandsskiftet tidligere på måneden. Partiet holder heldagsgruppemøde og har nu udsendt en pressemeddelelse ud med de nye poster.

Den nye formand, Kristian Thulesen Dahl, bliver dog i gruppebestyrelsen i sin egenskab af partiformand. Til gengæld forlader Pia Kjærsgaard gruppebestyrelsen i det parti, hun selv har stiftet i 1995.

To menige rykker et skridt frem


Med Søren Espersens forfremmelse til næstformand bliver posten som gruppesekretær i stedet besat af integrationsordfører Martin Henriksen. Han sad dog allerede i gruppebestyrelsen, der dog bliver udvidet med socialordfører Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard har dog dybe rødder i partiet, da hun er datter af medpartistifter og forhenværende medlem af Folketinget Poul Nødgaard.

Hun  blev valgt til Folketinget for første gang i 2005 har været partiets kulturordfører, samt ordfører for idræt og medier.

Kristian Thulesen Dahl begrunder i pressemeddelelsen valget af Karin Nødgaard med blandt andet den store fokus, som partiet i en årrække har haft på socialområdet, og at velfærden generelt er under pres.

Se Dansk Folkepartis seneste meningsmålinger


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tjener du 800.000 kr om året? Så stor en pose penge får du, hvis du udskyder din folkepension med fem år

Investeringsbank: Markedet undervurderer valutamodvind i Novo Nordisk

Flere ældre trækker milliarder ud af råderummet: "Dilemmaet for politikerne er, at der stort set ikke er noget tilbage"

Efter køb af østrigsk selskab: Enzymgigant klar til flere opkøb

Lars Seier i største satsning siden Saxo Bank: Koster trecifret millionbeløb at opbygge

Britisk forlystelseskoncern falder på børsen efter skuffende omsætning i Legoland

Michael Friis om Genmab: Aktien er er godt køb i forhold til risiko og gevinst

Genmab-topchef ser kæmpe indflydelse fra studie på selskabet

Borgmester fra Alternativet fanget i nyt rod med cv