Søren Espersen rykker op i Dansk Folkepartis hierarki
Den nye ledelse i DF fra venstre: Formand Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup og næstformand Søren Espersen
Foto: Scanpix
Politik Af
Søren Espersen bliver ny næstformand for Dansk Folkeparti, da den hidtidige næstformand Peter Skaarup sætter sig på den ledige gruppeformandspost, efter Kristian Thulesens nye titel af partiformand.

Det er resultatet af den kabale, Dansk Folkeparti har lagt efter formandsskiftet tidligere på måneden. Partiet holder heldagsgruppemøde og har nu udsendt en pressemeddelelse ud med de nye poster.

Den nye formand, Kristian Thulesen Dahl, bliver dog i gruppebestyrelsen i sin egenskab af partiformand. Til gengæld forlader Pia Kjærsgaard gruppebestyrelsen i det parti, hun selv har stiftet i 1995.

To menige rykker et skridt frem


Med Søren Espersens forfremmelse til næstformand bliver posten som gruppesekretær i stedet besat af integrationsordfører Martin Henriksen. Han sad dog allerede i gruppebestyrelsen, der dog bliver udvidet med socialordfører Karin Nødgaard.

Karin Nødgaard har dog dybe rødder i partiet, da hun er datter af medpartistifter og forhenværende medlem af Folketinget Poul Nødgaard.

Hun  blev valgt til Folketinget for første gang i 2005 har været partiets kulturordfører, samt ordfører for idræt og medier.

Kristian Thulesen Dahl begrunder i pressemeddelelsen valget af Karin Nødgaard med blandt andet den store fokus, som partiet i en årrække har haft på socialområdet, og at velfærden generelt er under pres.

Se Dansk Folkepartis seneste meningsmålingerNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Skjult gebyrbombe i populære boliglån: 40.000 kr. ekstra over ti år

  Analyse: Bankdronning i hvidvask-tornado

  Markedet lukker: Mærsk sendt til bunds i C25 - Genmab sendt til tops

  USA: Kursfald på frygt for industriopbremsning

  Tour de France på danske veje koster 88 mio. kr.: "Den økonomiske værdi for Danmark er mange gange mere end det beløb, vi skal betale"

  Databøvl og told rammer Danmark ved no deal

  Mærsk taber 18 mia kr i værdi efter 2018-regnskab

  Amerikanske olielagre steg mere end ventet

  Aktier: Svensk storbank tæt på bund i Europa igen