Aftale skal sende kinesiske penge til København
Foto: Københavns Kommune
Politik Af
Københavns overborgmester, Frank Jensen, satte i dag sin underskrift på en aftale, der skal sætte skub i samarbejdet mellem hovedstaden og den kinesiske metropol og hovedstad Beijing.

På en reception på Københavns rådhus blev der udvekslet håndtryk og ros mellem overborgmesteren og Beijings viceborgmester Cheng Gang, da samarbejdsaftalen blev underskrevet.

Kinesiske investeringer i København

Med aftalen forpligter de to byer sig til at samarbejde om bæredygtige løsninger i byudviklingen, og det skal sikre mere kinesisk valuta i den københavnske kommunekasse.

"Det er et formål med at lave de her samarbejdsaftaler, at gøre opmærksom på, hvilke investeringsmuligheder, der er i Danmark. Der er for mange investeringer, som kineserne har lagt andre steder end i Danmark," siger Frank Jensen til Børsen.

Bæredygtig Beijing

I Beijing glæder man sig også over aftalen. Københavns erfaringer med at skabe en bæredygtig by skal hjælpe den kinesiske hovedstad med at udvikle sig, mens byens borgere bliver flere og rigere.

"København har gjort storslåede fremskridt med at praktisere idéen om bæredygtig byudvikling og gjort sig mange erfaringer. De to byer har derfor enorme muligheder for at samarbejde inden for bæredygtig byplanlægning og byggeri." skriver viceborgmester Chen Gang i en pressemeddelelse.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Topchefen i Danske Bank vil ikke sige, hvor han ser fejl og mangler: "Men jeg vil godt sige, hvad der karakteriserer en god bank"

Sjældne håndværk: Krisen tog livet af de omrejsende tivolier - men 74-årige Leif Dahlgård tager stadig på marked

Nordeas danske chef: Vi er på vej i en boble - kunder skal ikke betale for lave renter

Vestager stanger milliardbøde ud til amerikansk chipgigant

Casper von Koskull: Afgørende at få reduceret Nordeas strukturelle omkostninger

Skagens oversete restaurant har en fantastisk udsigt

Europæiske aktier: Fremgang til schweizisk medicinalselskab efter regnskab

Ti år efter kåring: Tavs sjællandsk gazellevinder har tjent millioner på elvirksomhed

Topdanmark skruer forventningerne op til vigtigt nøgletal men holder fast i 2019-prognose