Politik Af
"Sådan er det jo" - fire ord, som har efterladt De Radikales leder, Margrethe Vestager, med et ry som en kynisk politiker.

Det mener kommentator Hans Engell.

"Hun er gået over stregen med den bemærkning. Der er en forventning om, at politikere, som træffer beslutninger om folks økonomi, viser forståelse for de berørte. Det er det, Vestager ikke har gjort," siger Hans Engell.

Udmeldingen faldt på partiets sommergruppemøde onsdag og knyttede sig til spørgsmålet om de mange tusinde danskere, der mister deres dagpenge fra 1. januar.

Den radikale økonomi- og indenrigsminister er lørdag under beskydning i Politiken fra flere medlemmer i partiets bagland.

Blandt andet udtaler tidligere landsformand og nuværende hovedbestyrelsesmedlem, Søren Bald:

"Hvis man udtaler sig på den måde, må det bero på, at man prioriterer økonomi højere end empati. Det synes jeg ikke, man anstændig vis kan være bekendt, i forhold til at man administrerer andres menneskers liv eller vilkårene for dette liv."

Selv om flere i baglandet kræver en opblødning i dagpengestramningerne, som De Radikale indgik forlig om med Dansk Folkeparti og VK-regeringen i 2010, vurderer Hans Engell, at den personlige kritik af Vestager er mere alvorlig.

"De Radikale er vel nok det parti, som er mest stålsat på at gennemføre de her stramninger. Så selv om nogle af kritikerne går ind i substansen, så er det først og fremmest Vestagers udmelding, der vækker anstød," siger kommentatoren.

"Jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi ser partiet gå tilbage i meningsmålingerne efter det her. Og Vestager må rette op, ellers smutter vælgerne, tror jeg."

Hans Engell tror dog ikke, at Margrethe Vestager vil undskylde sine ord.

"Men hun må skrive sig bag øret, at hun er nødt til at vise mere forståelse for folks situation."

Margrethe Vestagers Facebookprofil er i løbet af ugen blevet overrendt af vrede indlæg, hvor brugerne kalder hende arrogant og egoistisk.

Et enkelt indlæg, hvor Vestager beskrives som et "arrogant og kynisk menneske" rundede torsdag eftermiddag helt ufattelige 30.000 støtteerklæringer, de såkaldte "likes".

/ritzau/

NY SÆSON Gå til bords med Børsens gastronomiredaktør, når han bryder brød med kokke, vinfolk, restauratører og andre fagfolk til en snak om både deres egen og andres mad og vin. Det bliver appetitvækkende og nørdet. Men ikke kedeligt.

AFSNIT 16: Redzepi har for længst opnået verdensberømmelse for såvel restauranten, sig selv og den danske gastronomi, og for første gang siden Nomas åbning i 2004 har stjernekokken fået fuld kontrol over virksomheden. En virksomhed, som i dag er noget helt andet, end det Redzepi stævnede ud for at skabe.

Førstepladsen på The Worlds 50 Best Restaurants-listen cementerede Nomas globale kultstatus, og selvom førstepladsen gled Noma af hænde og en nedtur begyndte, så vendte Noma i 2019 tilbage på listen helt oppe blandt de øverste placeringer.

Men hvordan sørger Redzepi for, at hans stab fortsat innoverer og leverer den ypperste gastronomiske oplevelse for gæsterne? En del af svaret ligger i de otte ansatte, som udelukkende er ansat til at finde på nyt i test- og fermenteringskøkkenet.

Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


PFA sakker bagud i gyldent pensionsår - se listen over de bedste og værste afkast

Grønne aktiefonde skyder op og kappes om ansvarlige investorer

Det kan vi lære: Bech-Bruun og den lange skattekrig

Firmaer tøver med at tegne cyberforsikringer: "Jeg mener ikke, at virkeligheden for alvor er indtruffet"

Astralis' børsdebut endte uden dramatik

Kemp & Lauritzen: Én svindelsag er blevet til tre svindelsager - mindst

Amerikansk konsulenthus går til angreb i Norden og køber Qvartz

"Ingen direktør vil løbe den risiko: Man risikerer seks års fængsel, men man får ikke at vide, hvordan man kan undgå det"

Peter Jørgensen har tjent millioner på at sælge det verdenskendte skomærke Skechers i Danmark: Nu venter nyt megamarked