Socialdemokraterne overvejer iværksætter-SU
Liste A's IT- og innovationsordfører Trine Bramsen (th.) er lun på idéen om en særlig SU til studerende med iværksætterambitioner.
Foto: Scanpix
Det kriseramte regeringsparti Socialdemokratiet flirter med tanken om at indføre en ydelse, der skal få flere studerende til at vælge vejen som iværksættere.

Det skriver Berlingske Business tirsdag.

Forslaget kommer i kølvandet på en undersøgelse fra de selvstændiges a-kasse Ase, der viser, at flere studerende er klar til at tage springet ud i tilværelsen som selvstændige, hvis de modtager en mindre statslig ydelse i opstartsfasen.

Økonomi en hæmsko

"Vi har brug for flere iværksættere i Danmark. Jeg vil gerne bruge denne undersøgelse til at tage en fornyet dialog med de øvrige partier. I en tid som nu, hvor det er svært at få job som færdiguddannet, synes jeg, at det giver rigtig god mening," siger Trine Bramsen, IT- og innovationsordfører hos Socialdemokraterne, til avisen.

Undersøgelsen er kommet til verden på baggrund af svar fra 2600 studerende. Her svarede langt størstedelen, at økonomi er den største stopklods for en fremtidig karriere som selvstændig.

Venstre afviser

Socialdemokraterne skal dog ikke regne med at få opbakning til forslaget fra landets største parti, Venstre, som har lukreret på Helle Thorning-Schmidts hårde start statsminister.

"Grundlæggende skal SU'en bruges på uddannelse og ikke til at starte virksomheder. Det gælder uanset, om vi har lavkonjunktur eller ej," siger forskningsordfører Esben Lunde Larsen.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Vestas-boss om ekstremt 2019: "Vi jager folk for at levere i år"

Ny regering med indbyggede benspænd: Der en ubalance mellem konkrete forslag til nye udgifter og hvor konkrete forslagene er til finansieringen

Amagerbankens formand afviste behov for forsikring og mente ikke bestyrelseskolleger havde grund til bekymring hvis de "opførte sig ordentligt"

Mette Frederiksen: Margrethe Vestager skal fortsætte som EU-kommissær

Chr. Hansen nedjusterer forventningerne - den organiske vækst skuffer

Kattelem i regeringspapir kan rive tusindvis af hænder væk fra erhvervslivet nu

Mads Nipper om regeringsaftale: "Da fik jeg sgu kaffen lidt galt i halsen"

SF erkender brud på løfte om kontanthjælp

Lumsk detalje koster overblikket over boligskattegæld