Lars Barfoed: Vi betalte høj pris i VK-regeringen
Foto: Scanpix
Politik Af
De Konservatives leder, Lars Barfoed, bruger sin fejringen af Danmarks grundlov til at reflektere over partiets udvikling siden hans parti sammen med Venstre overtog regeringsmagten i 2001.

De Konservative modtog ved valget i 2011 en historisk lussing fra vælgerne og gik hele 10 mandater tilbage til en plads som Folketingets mindste parti. En tilbagegang, Lars Barfoed mener kan være selvforskyldt.

Indvandrer fyldte for meget

Samarbejdet med Venstre var, ifølge Lars Barfoed, drevet af et ønske om at løse en række værdipolitiske og økonomiske udfordringer.

Der blev da også gennemført konservativ politik på en række områder, heriblandt "en fast og fair udlændingepolitik, mere fokus på vores kulturarv, reformer på arbejdsmarkedet og en markant nedsættelse af marginalskatten".

De politiske tiltag var med til at flytte Danmark i en mere borgerlig-konservativ retning, men samtidig resulterede de forskellige politiske agendaer i regeringssamarbejdet med Venstre og Dansk Folkeparti i udfordringer for De Konservative.

Der kom for meget fokus på indvandrerpolitikken og for lidt fokus på skattepolitikken, hvilket, Lars Barfoed altså efterfølgende mener, har kostet De Konservative.

"Vi havde vores uenigheder med Venstre og Dansk Folkeparti. Sådan må det være, når vi er forskellige partier med forskellige politiske visioner for Danmark. Vi skulle løse en parlamentarisk opgave, og det gjorde vi. Derfor måtte Det Konservative Folkeparti betale en pris til tider," siger partilederen i sin grundlovstale.

Klar til skattereform

I forbindelse med de kommende skatteforhandlinger ser Lars Barfoed dog en ny mulighed for at drive konservativ politik.

Han ser frem til de kommende forhandlinger og hæfter sig ved, at både Socialdemokraterne, SF og Venstre nu deler de Konservatives ønske om at begrænse topskatten.

Lars Barfoed går da også ind til forhandlingerne med ønsket om en begrænsning af topskatten, om end han erkender, at det nuværende udlæg fra regeringen langt fra er fejlfrit.

"Med regeringens oplæg er der mulighed for at få begrænset topskatten og øge beskæftigelsesfradraget. Derfor går Det konservative Folkeparti efter resultater. Men det bliver ikke nemt. For der er rigtig mange tidsler i regeringens oplæg. Grundlæggende må regeringen væk fra den tankegang, at alle skattelettelser stort set skal betales af nye skatter og afgifter," lyder det fra Lars Barfoeds talerstol.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Banker veksler gerne dine kroner til anden valuta, men smækker kassen i for at veksle rejsevaluta til danske kroner

Aktier: Overordnede stigninger i Asien på handelshåb

Denne aktie er steget med ca. 700 pct. på tre måneder i næste uge lander regnskabet

Iværksættere spinder deres første overskud på storbykvinder, der vil have økologisk og dyrt garn

Over halvdelen af Visa-betalinger uden for USA er trådløse

Det sker i dag

USA vil efterforske techgiganters forretningsmetoder

USA: Aktierne fik ekstra rygstød af en bekræftelse af nye forhandlinger mellem Kina og USA

Snapchat-aktie belønnes i eftermarkedet efter regnskab