Lars Barfoed: Vi betalte høj pris i VK-regeringen
Foto: Scanpix
Politik Af
De Konservatives leder, Lars Barfoed, bruger sin fejringen af Danmarks grundlov til at reflektere over partiets udvikling siden hans parti sammen med Venstre overtog regeringsmagten i 2001.

De Konservative modtog ved valget i 2011 en historisk lussing fra vælgerne og gik hele 10 mandater tilbage til en plads som Folketingets mindste parti. En tilbagegang, Lars Barfoed mener kan være selvforskyldt.

Indvandrer fyldte for meget

Samarbejdet med Venstre var, ifølge Lars Barfoed, drevet af et ønske om at løse en række værdipolitiske og økonomiske udfordringer.

Der blev da også gennemført konservativ politik på en række områder, heriblandt "en fast og fair udlændingepolitik, mere fokus på vores kulturarv, reformer på arbejdsmarkedet og en markant nedsættelse af marginalskatten".

De politiske tiltag var med til at flytte Danmark i en mere borgerlig-konservativ retning, men samtidig resulterede de forskellige politiske agendaer i regeringssamarbejdet med Venstre og Dansk Folkeparti i udfordringer for De Konservative.

Der kom for meget fokus på indvandrerpolitikken og for lidt fokus på skattepolitikken, hvilket, Lars Barfoed altså efterfølgende mener, har kostet De Konservative.

"Vi havde vores uenigheder med Venstre og Dansk Folkeparti. Sådan må det være, når vi er forskellige partier med forskellige politiske visioner for Danmark. Vi skulle løse en parlamentarisk opgave, og det gjorde vi. Derfor måtte Det Konservative Folkeparti betale en pris til tider," siger partilederen i sin grundlovstale.

Klar til skattereform

I forbindelse med de kommende skatteforhandlinger ser Lars Barfoed dog en ny mulighed for at drive konservativ politik.

Han ser frem til de kommende forhandlinger og hæfter sig ved, at både Socialdemokraterne, SF og Venstre nu deler de Konservatives ønske om at begrænse topskatten.

Lars Barfoed går da også ind til forhandlingerne med ønsket om en begrænsning af topskatten, om end han erkender, at det nuværende udlæg fra regeringen langt fra er fejlfrit.

"Med regeringens oplæg er der mulighed for at få begrænset topskatten og øge beskæftigelsesfradraget. Derfor går Det konservative Folkeparti efter resultater. Men det bliver ikke nemt. For der er rigtig mange tidsler i regeringens oplæg. Grundlæggende må regeringen væk fra den tankegang, at alle skattelettelser stort set skal betales af nye skatter og afgifter," lyder det fra Lars Barfoeds talerstol.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Besøg på verdens mest berømte vingård

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  Kringlet system koster små fodboldklubber milliardbeløb

  Fastelavnsboller har aldrig været mere forskellige

  Forfejlet og rædsom "Parasitterne" på Aarhus Teater

  Uber kører fortsat med milliardminus trods stor vækst