Ny topchef renser ud i DSB-ledelsen
Fokus på besparelser i stedet for ekspansion betyder exit for Mogens Jønck som kommerciel direktør i DSB.
Foto: DSB
Politik Af
Det er ikke kun blandt de menige medarbejdere, den nystartede topchef Jesper T. Lok svinger kniven. Det nye DSB betyder et farvel til salgsdirektøren, mens også HR-chefen forlader DSB.

Jesper Lok satte sig ved månedens start for bordenden i DSB, efter at have skiftet fra Mærsk-datteren Svitzer, og nu sætter han to nye i spidsen for salg og HR i DSB.

Gert Frost bliver ny kommerciel direktør. Han er i dag chef for DSB S-tog. Det betyder et farvel til Mogens Jønck, der de sidste fem år har haft titel af kommerciel direktør.

Jesper Lok forklarer direktørskiftet med, at DSB med sin spareplan "Sundt DSB" arbejder målrettet mod en ny trafikkontrakt om to år, konkurrencekraft gennem bedre rettidighed og en økonomi i balance.

"Det indebærer, at vi her og nu ikke har samme fokus på topvækst, ekspansion i udlandet eller udvikling af nye produkter til kunderne," siger Jesper Lok i pressemeddelelsen.

På jagt efter nye direktører


Også direktør for HR og organisation og medlem af koncernledelsen Lone Lindsby fratræder. Det oplyses, at hun i gensidig forståelse med DSB har valgt at fratræde sin stilling for at søge nye udfordringer.

"Lone Lindsby og Mogens Jønck har begge ydet en stor indsats gennem årene, og jeg vil gerne benytte også denne lejlighed til at sige dem tak," lyder det fra Jesper Lok.

Nu går jagten efter nye direktører for både S-tog og Personale, både internt og eksternt.

Ind til de rette direktører er udpeget, vil Gert Frost fortsætte som direktør for DSB S-tog og topchef Jesper Lok bliver konstitueret som direktør for Personale. IT og porteføljestyring varetages af økonomidirektør Jacob Kjær.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Rekord: 215.314 udlændinge arbejder i Danmark

  USA: Holdt plusset efter dueagtigt rentereferat

  Jesper "Kasi" Nielsen likviderer sit holdingselskab

  Åben krig mellem det danske og det estiske finanstilsyn

  EU-præsident vil hellere have udskudt brexit end hårdt brud

  USA: Flertal af Fed-chefer ønskede stop for balancereduktion i år

  Samsung lancerer ny sammenfoldelig smartphone

  Analytiker: Stærke signaler fra Genmab - investerer massivt i forskning og udvikling

  Analyse: Mærsks gentleman i fint selskab