Politik Af
Det er blevet nemmere at finde nyt arbejde. Danmarks største jobdatabase, Jobindex, har de sidste 14 dage haft over 10.000 annoncer, skriver Fagbladet 3F.

Marts, april og maj er altid nogle af de måneder, hvor der opslås flest stillinger. Men tallene fra de sidste to uger er de største siden foråret 2008.

Kaare Danielsen, der er hovedaktionær i Jobindex, tør dog ikke love, at et nyt opsving er begyndt.

"Vi skal have flere data, før vi kan afgøre, om det er starten på en ny vækst, eller der bare er tale om en midlertidig stigning," siger Kaare Danielsen til Fagbladet 3F.

For fire år siden gik det rigtig stærkt i erhvervslivet. Men i efteråret 2008 kom finanskrisen, og det gav et voldsomt dyk i jobannoncerne. Samtidig begyndte ledigheden at stige.

Siden august 2011 har ledigheden været svagt faldende. Den gik også en smule ned i de seneste tal, som dækker januar i år.

Kilde: 3F


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Skjult gebyrbombe i populære boliglån: 40.000 kr. ekstra over ti år

  Analyse: Bankdronning i hvidvask-tornado

  Markedet lukker: Mærsk sendt til bunds i C25 - Genmab sendt til tops

  Tour de France på danske veje koster 88 mio. kr.: "Den økonomiske værdi for Danmark er mange gange mere end det beløb, vi skal betale"

  Databøvl og told rammer Danmark ved no deal

  Mærsk taber 18 mia kr i værdi efter 2018-regnskab

  Amerikanske olielagre steg mere end ventet

  Aktier: Svensk storbank tæt på bund i Europa igen

  Analytikere skeptiske over for Genmabs salgsmål i 2019 - men spår topsalg på op til 65 mia kr