Politik Af
Drømmen om endelig at få en multiarena i København kan måske være på vej til at briste.

EU-Kommissionen vil nemlig undersøge, om der bliver givet ulovlig statsstøtte til byggeriet af en ny multiarena i Ørestad, der efter planen skal stå færdig i 2015.

"Kommissionen glæder sig over, at der opføres anlæg til sport og andre offentlige arrangementer til glæde for offentligheden," siger Kommissionens næstformand og konkurrencekommissær Joaquín Almunia.

"Medlemsstaterne skal imidlertid sikre, at statsstøtte til sådanne investeringer virkelig er nødvendig, og at den ikke i urimelig grad fordrejer konkurrencen i forhold til andre faciliteter og investorer," siger han.

I Danmark planlægger Københavns Kommune at opføre en multiarena af international standard med faciliteter til musik, kultur og sport.

Projektets væsentligste partnere er Københavns Kommune og den private fond Realdania, som hver skyder 325 mio. kr. ind i projektet.

Jorden, hvor multiarenaen skal bygges på, bliver desuden stillet gratis til rådighed af By & Havn, der ejes af Københavns Kommune og den danske stat.

Kommissionen har modtaget to klager vedrørende finansieringen af den nye multiarena.

Efter at have foretaget indledende undersøgelser af arenaprojektet er kommissionen i tvivl om, om der er behov for en ny multiarena med offentlig støtte - eller om behovet kan opfyldes af en privat aktør eller ved at bruge eksisterende faciliteter.

Ud over multiarenaen i København undersøger kommissionen også, om en ny multiarena i Uppsala i Sverige er ulovlig.

/ritzau/

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bredt politisk flertal er enig om ny dansk klimalov

Helle Ib: Få emner kan aktivere vælgerne som vilkårene på boligmarkedet. Tre aktuelle politiske tiltag er værd at følge

Liberal Alliance forlader forhandlinger om klimalov

"Jeg er ikke bange for problemerne"

Ni ud af ti kroner investeret i dansk fintech kan være spildt

Jeudan køber parkeringsanlæg for trecifret millionbeløb

"Den ypperste ambition må være, at vi om ti år kan levere det samme i en tablet, som vi i dag kan levere i injektionssprøjten"

Aktiestatus i USA: Stærke jobtal skaber begejstring på aktiemarkedet

Første test af Golf 8: Sympatisk fremtidssikring af Folkevognen