Politik Af
Mens der indtil videre hovedsageligt har været fokus på piraternes hærgen ved Afrikas Horn, advarer eksperter nu om tiltagende pirateri ved kontinentets vestkyst.

Det sker, efter at en kaptajn og en maskinmester mandag morgen blev skudt og dræbt af pirater 110 sømil ud for Nigerias kyst.

"Det er yderst usædvanligt, at folk bliver dræbt på denne måde," siger analytiker ved sikkerhedsfirmaet Risk Intelligence Thomas Horn Hansen til nyhedsbureauet AP ifølge ABC News.

"Det er måske bare held, at det ikke er sket før," siger han.

Mens der før har været skyderier og knivstikkeri i regionen, er mandagens angreb et af de mest blodige i havet ud for Nigeria, som nu anses for at være lige så farligt som farvandet ved Somalias kyst.

Thomas Horn Hansen siger, at angrebet må være bekymrende for rederierne, som af handelsorganisationer er blevet rådet til at udvise ekstrem forsigtighed ved Nigeria og Benin.

"Det nigerianske pirateri ser ud til at udvikle sig meget hurtigt. Men det er svært at sige, om der er tale om en trend," siger sikkerhedsanalytikeren.

Den amerikanske tænketank One Earth Future advarer også om pirateriet ved den afrikanske vestkyst. Tænketanken frygter, at det kan blive et problem for handlen med olie.

Det var det 171 meter lange fragtskib Fourseas SW, som mandag blev angrebet af pirater. Skibet sejler under Panama-flag. Der er endnu ikke klarhed over de to omkomnes nationalitet.

Danske Fortuna Chartering A/S er såkaldte agenter for skibet, hvilket betyder, at firmaet repræsenterer det selskab, som har lejet skibet ud. Fortuna Chartering A/S har dog over for Ritzau afvist at udtale sig i sagen.

Også i weekenden blev et fragtskib i området angrebet. Torsdag angreb og kaprede pirater et tankskib ud for Benin.

I 2011 blev otte skibe kapret og 10 skibe angrebet og bestjålet af pirater, før de blev sat fri igen. To andre piratangreb mod skibe mislykkedes i Guinea-Bugten ud for Benin.

Det skal sammenlignes med, at der ikke var angreb i 2010.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?

Aktier: Jyske og Sydbank steg på klangen af bryllupsklokker

John Bercow overvejer at blokere ny afstemning om Mays brexit-aftale

Danske Bank tavs om ny direktør

Norwegian: Bestyrelsformanden træder af

To utilfredsstillende årsresultater fra Aarsleffs datterselskaber

Karsten Dybvad i sin første beretning som formand i Danske Bank: 2018 var et lavpunkt

Niels Lunde til Danske Bank-formand: Der er lang vej endnu Dybvad

USA overvejer gengæld mod franske giganter i globalt opgør over digital skat