Ny IT-skandale: Regeringen lukker projekt til halv mia.
Justitsminister Morten Bødskov afviser at kaste flere penge efter et IT-system til politiet, som CSC foreløbig har brugt 0,5 mia. kr. på at udvikle
Foto: Scanpix
Justitsminister Morten Bødskov (S) opgiver nu at få et prestigefyldt IT-projekt til politiet op at køre. Polsag-systemet, som CSC har arbejdet på at udvikle siden 2003, og som foreløbig har kostet 500 mio. kr., bliver nu skrottet og undersøgt af Rigsrevisionen.

"Det er dybt frustrerende at måtte opgive dette projekt, og det er en skandale, at vi har brugt op imod en halv mia. på et projekt, der nu må skrottes. Men det vil være en endnu større skandale at kaste flere gode penge efter et dårligt projekt, for regeringen har ingen tillid til, at systemet kommer til at virke," siger Morten Bødskov til Børsen.

Beslutningen er taget, efter at en ekspertgruppe har undersøgt systemet siden foråret 2011.

"Det er dybt frustrerende at måtte opgive et projekt, der er brugt så meget tid og så mange penge på; ikke mindst i den økonomiske situation vi står i nu. Men vi må desværre se i øjnene, at statens tab på projektet vil blive endnu større, hvis vi ikke siger stop nu," siger Morten Bødskov.

Bedre sagsbehandling

Formålet med Polsag-projektet var at udvikle et nyt sagsbehandlingssystem til politiet, som skulle være med til at sikre borgerne en bedre og mere effektiv politibetjening, understreger Justitsministeriet.

Systemet skulle være et nyt sags- og dokumenthåndteringssystem, som kunne understøtte arbejdet i de store politikredse. Systemet skulle samtidig give mulighed for at etablere digital dataudveksling med blandt andet domstolene og mulighed for internetbaseret selvbetjening for borgerne.

Rigsrevisionen ind i sagen


Rigsrevisionen vil nu indlede en undersøgelse af projektets forløb, og det er en helt naturlig ting, understreger justitsministeren.

Polsag har været undervejs siden 2003. Med flerårsaftalen for politiet for 2004-2006 blev der iværksat et samlet moderniseringsprogram for politiets it-systemer. Moderniseringsprogrammet omfattede blandt andet udskiftning af politiets nuværende sagsbehandlingssystem, Polsas.

Omkostninger eksploderet


Oprindeligt havde Folketinget afsat 221 mio. kr. til at udvikle systemet for, men omkostningerne er siden hen vokset til mere end det dobbelte.

Justitsministeriet har ikke valgt en ny leverandør til IT-systemet endnu og skal begynde helt fra bunden med at få udviklet et system.

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Topsøe-familien fandt biotekdrøm ved familiemiddag: Nu går den efter milliardnotering i USA

Bæredygtighed styrker mia-koncern: Grovvareselskab overtager nichefirma, som fodrer grise og kvæg med slik, kiks og kager

Aktieluk i Europa: Tysk modekoncern til bunds i svagt rødt marked

Kryptovaluta fra centralbankerne får skub af ECB-direktør: Vil minimere risiko med trindelt model

Investor ramte vild optur i Chemometec - her er hans strategi nu

1 pct.-lånet er igen det toneangivende: "Rentestigningerne har skubbet 0,5 pct.-lånet uden afdrag ud i kulden"

Danske Bank: Oliekrig i Mellemøsten vil kaste verden ud i global recession

Mette F vil lave klimakontrakt med erhvervslivet: "Hvis vi skal nå målene i 2030 og 2050, er vi nødt til at gå i gang branche for branche"