Ny IT-skandale: Regeringen lukker projekt til halv mia.
Justitsminister Morten Bødskov afviser at kaste flere penge efter et IT-system til politiet, som CSC foreløbig har brugt 0,5 mia. kr. på at udvikle
Foto: Scanpix
Justitsminister Morten Bødskov (S) opgiver nu at få et prestigefyldt IT-projekt til politiet op at køre. Polsag-systemet, som CSC har arbejdet på at udvikle siden 2003, og som foreløbig har kostet 500 mio. kr., bliver nu skrottet og undersøgt af Rigsrevisionen.

"Det er dybt frustrerende at måtte opgive dette projekt, og det er en skandale, at vi har brugt op imod en halv mia. på et projekt, der nu må skrottes. Men det vil være en endnu større skandale at kaste flere gode penge efter et dårligt projekt, for regeringen har ingen tillid til, at systemet kommer til at virke," siger Morten Bødskov til Børsen.

Beslutningen er taget, efter at en ekspertgruppe har undersøgt systemet siden foråret 2011.

"Det er dybt frustrerende at måtte opgive et projekt, der er brugt så meget tid og så mange penge på; ikke mindst i den økonomiske situation vi står i nu. Men vi må desværre se i øjnene, at statens tab på projektet vil blive endnu større, hvis vi ikke siger stop nu," siger Morten Bødskov.

Bedre sagsbehandling

Formålet med Polsag-projektet var at udvikle et nyt sagsbehandlingssystem til politiet, som skulle være med til at sikre borgerne en bedre og mere effektiv politibetjening, understreger Justitsministeriet.

Systemet skulle være et nyt sags- og dokumenthåndteringssystem, som kunne understøtte arbejdet i de store politikredse. Systemet skulle samtidig give mulighed for at etablere digital dataudveksling med blandt andet domstolene og mulighed for internetbaseret selvbetjening for borgerne.

Rigsrevisionen ind i sagen


Rigsrevisionen vil nu indlede en undersøgelse af projektets forløb, og det er en helt naturlig ting, understreger justitsministeren.

Polsag har været undervejs siden 2003. Med flerårsaftalen for politiet for 2004-2006 blev der iværksat et samlet moderniseringsprogram for politiets it-systemer. Moderniseringsprogrammet omfattede blandt andet udskiftning af politiets nuværende sagsbehandlingssystem, Polsas.

Omkostninger eksploderet


Oprindeligt havde Folketinget afsat 221 mio. kr. til at udvikle systemet for, men omkostningerne er siden hen vokset til mere end det dobbelte.

Justitsministeriet har ikke valgt en ny leverandør til IT-systemet endnu og skal begynde helt fra bunden med at få udviklet et system.

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med

Ambu sluttede helt i top i rødt C25 i dag

Robert Uggla og Søren Skou fra Mærsk tilbage helt tæt på toppen i magtbarometer for shippingbranchen

Efter to årtiers skattereformer: Så meget slipper du billigere i skat i dag

Eksperter binder buket af nordiske aktier til et nervøst aktieår: Ingen danske med

Ikke set før - men får stor betydning: Staten vil hæve 48 mia kr i Nationalbanken næste år

Theresa May vil kæmpe videre for garantier efter afvisninger fra EU

Aktiechef: Tydelig nervøsitet lige nu - tegn på stabilisering næste år

BMW 3-serie: Svingmesteren er tilbage i fin form