Mitt Romney frigiver skattepapirer
Foto: Scanpix
Politik Af
Efter længere tids politisk pres har Mitt Romney offentliggjort sine skattepapirer for årene 2010 og 2011.

De viser, at den republikanske præsidentkandidat i perioden havde en indkomst på 45,2 millioner dollar og heraf betaler 6,2 millioner i skat.

Ifølge oplysningerne har rigmanden dermed en skatteprocent på 13,9 for 2010. Samtidigt forventes Romney at skulle betale 15,4 procent for 2011.

Romneys skat ligger dermed langt under den gennemsnitlige amerikaners, da det meste af hans indkomst kommer fra kapitalgevinster på investeringer.

Ifølge amerikansk skattelovgivning beskattes kapitalgevinster med 15 procent sammenlignet med en topskat på 35 procent for lønarbejde.

Romney offentliggjorde skattepapirerne efter en uge, hvor hans rival i kampen om at blive republikanernes næste præsidentkandidat, Newt Gingrich, satte spørgsmålstegn ved, om Romney skjulte informationer om sin privatøkonomi og var ude af trit med den almindelige amerikaner.

Newt Gingrich slog derefter Mitt ved primærvalget i South Carolina. Siden har Romney lovet at være mere skarp i sine svar på modstandernes angreb.

Han har herefter angrebet rivalen Gingrich på hans karakter, dømmekraft og lukrative job som konsulent i Washington og offentliggjort sine skattepapirer for at imødekomme angrebene fra kritikerne på den front.

Offentliggørelsen af skattepapirerne kan være ny ild på bålet i forhold til uretfærdigheder i det amerikanske skattesystem.

Medarbejdere i Romneys stab forsøger at dreje fokus over på de bidrag, Romney yder til velgørende organisationer.

Skattepapirerne viser nemlig også, at han sammen med konen donerede 7 millioner dollar i løbet af de to år - heraf størstedelen til mormon-kirken.

Romney, der vurderes til at have en formue på mellem 190 og 250 millioner dollar, er en af de rigeste, der har forsøgt at blive amerikansk præsident.

/ritzau/

Savner du faglig inspiration i din indbakke? Modtag en mail fra chefredaktør Niels Lunde en gang om ugen og få et konstruktivt blik på ledelse og dansk erhvervsliv. Tilmeld dig til Niels Lundes nyhedsbrev i boksen herunder


Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Industritop: Velfærd må vige for klima

Trump: En aftale med Kina er tæt på, men vi bestemmer

Burger King har lanceret en grøntsagsburger, sådan smager den

Færre passagerer gennem lufthavn med vokseværk: "Det er ikke tilfredsstillende"

Storbank vender rundt - ser renteløft frem til nytår

Medierne på grillen: Er det på tide at pressen skrotter bnp-tal?

Veloxis løfter både top- og bundlinje i tredje kvartal - aktien sendt ned

Markedet lukker: C25 i højeste niveau nogensinde og plus til DFDS