Politik Af
Hvis ikke Nigerias regering inden weekenden genindfører en populær støtteordning, der holder benzinpriser nede, vil landets største fagforbund for oliearbejdere lamme den vigtige olieindustri.

Det meddelte fagforbundet Pengassan torsdag efter et møde med præsident Goodluck Jonathan.

Gennemføres strejken, vil Nigerias olie- og gasindustri gå i stå og medføre store indtægtstab for det vestafrikanske land, der også er Afrikas folkerigeste.

Titusinder af nigerianere har i de seneste fire dage demonstreret og strejket i protest mod, at regeringen uden varsel ved nytår lod benzinpriserne stige til over det dobbelte.

Præsidenten siger, at subsidierne er fjernet for at nedbringe statens underskud. Det mener fagforbund dog er helt uacceptabelt, da det rammer landets fattige hårdest.

"Pengassan er tvunget til systematisk at lukke olie- og gasproduktionen ned fra midnat natten til søndag, hvis Nigerias regering ikke efterkommer krav fra befolkningen om at genindføre subsidier", hedder et i en erklæring fra fagforbundet.

Omfattende protester og strejker mod regeringen har allerede lammet store dele landets finanscentrum Lagos og andre storbyer.

Nigeria producerer cirka to millioner tønder olie om dagen og sender hovedparten til USA, Europa og Asien.

/ritzau/Reuters

NYT AFSNIT Hvor stor forskel er der på Socialdemokratiets og Venstres økonomiske visioner for landet, og har partierne en reel plan for, hvordan den grønne omstilling skal finansieres? Få hele analysen i podcasten "Til valg med Corydon & Co.":Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerKøb øl-aktier: De skummer over nu

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


Theresa May vil lade Underhuset stemme om ny folkeafstemning om brexit

Ny måling: Danskerne er splittet om højere skatter for ekstra velfærd

Cityring står foran voldgiftsag i milliardklassen

Lagkagehusets gæld vokser til 1,3 mia. kr.: Hæver kassekreditten for at vokse mere

Markedet lukker: Vestas og Genmab i top i positivt nyhedstyndt C25

Togselskabet SJ skal drive trafikken med Øresundstoget fra 2020

Corydon og Bocian sætter økonomisk spørgsmålstegn ved Løkke og Frederiksens klima-ambitioner: "Der er overhovedet ikke sat penge af til det"

Aktieåbning i USA: Udskydelse af Huawei-restriktioner sender aktier op

Danske topchefer ser væksten skrumpe: 74 pct forventer lavkonjunktur i 2021