Politik Af
Europaminister Nicolai Wammen (S) indleder sin første arbejdsdag i EU med budskabet om, at der er nye toner fra Danmark.

"Der er en ny regering i Danmark, og vi vil føre en offensiv og konstruktiv EU-politik," siger Wammen ved ankomsten til dagens udenrigsministermøde i Luxembourg.

"Der er ingen tvivl om, at sagen om grænsekontrol har givet stor bekymring i en række europæiske lande," siger Wammen.

Den nyslåede danske europaminister fik mandag på et møde med Tysklands ambassadør i Danmark ros for, at regeringen har aflyst den optrappede kontrol ved grænsen, som VKO havde vedtaget.

Nicolai Wammen sender samtidig en appel til politikerne i Slovakiet, der ved en afstemning senere tirsdag kan vælte grundlaget for en af de centrale dele af den økonomiske redningspakke for Grækenland.

"Det er vigtigt, at de 27 lande nu står sammen. Det er ikke tiden til sololøb for landene, men til sammenhold. Jeg håber meget, at man i Slovakiet vil nå frem til en løsning, så man også der kan tilslutte sig de andre landes opbakning til, at vi sætter initiativer i gang for at stabilisere EU," siger europaministeren.

Det slovakiske parlament skal som det sidste i de 17 eurolande stemme om redningsfonden EFSF, der støtter bandt andet Grækenland i gældskrisen.

Et af de fire regeringspartier har truet med at stemme imod.

/ritzau/

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTo positive og en negativ aktie, der venter regnskab

Annoncørbetalt
indhold af Investtech

Forsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Tesfaye om nyt regneprincip for skattelettelser: "Vi gør det ikke for at genere Anders Samuelsen"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet