Politik Af
Fremtiden for Slovakiets regering er på spil, når landets parlament tirsdag skal stemme om en udvidelse af eurozonens krisefond. Slovakiet er det eneste land i møntunionen, som endnu ikke har godkendt forslaget om mere magt til krisefonden EFSF.

Tre af de fire partier i premierminister Iveta Radicovas koalitionsregering ønsker at følge de øvrige eurolande og godkende forslaget, der skal forhindre, at gældskrisen i Grækenland kommer ud af kontrol.

Friheds- og Solidaritetspartiet derimod har truet med at stemme nej til forslaget med det argument, at et af de fattigste medlemmer af euroklubben ikke skal være med til at betale for den store gæld, rige lande som Grækenland eller Italien har opbygget.

Forhandlinger sent mandag mellem regeringspartierne endte uden en aftale. Kilder tæt på Radicova siger, at hun tirsdag morgen vil beslutte sig for én af tre muligheder:

At knytte afstemningen om krisefonden sammen med en tillidserklæring til regeringen, at trække sig som regeringsleder inden afstemningen eller trække sig efter et eventuelt nederlag i parlamentet.

Forsøg på enighed

Koalitionslederne mødes tidligt tirsdag endnu engang i forsøget på at blive enige.

"Jeg vil tage en ansvarlig beslutning i morgen tidlig," siger Radicova.

Enhver forsinkelse af de udvidede beføjelser til krisefonden kan sende nye rystelser gennem finansmarkederne.

"Friheds- og Solidaritetspartiet bør tænke på, at det ikke alene kan udløse regeringens fald, og det er et sekundært problem lige nu, men også skabe uro i Europa og på finansmarkederne," siger en slovakisk kommentator.

EU's ledere blev i juni enige om at øge kapitalberedskabet i krisefonden til 440 milliarder euro samt give fonden flere beføjelser end tidligere. Men det kræver, at samtlige euro-lande godkender aftalen.

/ritzau/AFPNY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tusk sætter hårdt mod hårdt: Vil kun udskyde brexit, hvis May kan få flertal

Lokalbank blev 110 mio kr. mere værd efter offentliggørelse af fortroligt brev: Et spil om købstilbud er gået i gang

Ny hvidvaskbestemmelse taget i brug: 45-årig kvinde varetægtsfængslet mistænkt for hvidvask af over 100 mio kr

Aktier i Europa: BMW og Bayer bragede ned efter skidt nyt

Tonny Thierry Andersen vil se om han kan "sætte fart" på dele af Nykredit

Aktier: FLSmidth med til at stoppe langvarig optur

Brexit-kaos fortsætter: Her er tre mulige udfald af torsdagens EU-topmøde

Nykredit-topchef: Vi har planlagt at ansætte Tonny Thierry i en rum tid

Finanstilsynet revser andelskasse: Forretningsmodellen er uholdbar