DF rækker hånden ud til Helle Thorning
Pia Kjærsgaard erklærer sig parat til at samarbejde med en S-ledet regeringen for at begrænse Enhedslistens og De Radikales indflydelse
Foto: Scanpix
Politik Af
Selv om Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, understreger, at hun ikke vil være med at ændre allerede indgåede aftaler - som tilbagetrækningsreformen - eller lægge stemmer til nye skatter og afgifter, så er det hendes "hensigt at være konstruktiv".

"Jeg tror ikke, danskerne har givet os 22 mandater for at vi skal sidde og surmule ovre i et hjørne, alt i mens Socialdemokraterne og SF kører landet i sænk økonomisk, Margrethe Vestager åbner grænserne for mere EU og flere udlændinge og Johanne Schmidt-Nielsen står og råber på Sovjetlignende nationalisering af alt fra banker til Mærsk," siger Pia Kjærsgaard i sin tale ved Dansk Folkepartis årsmøde i Herning.

"Jeg tror, danskerne har givet Dansk Folkeparti 22 mandater, for at vi skal bruge dem. Og det vil vi gøre," siger Dansk Folkepartis formand og fortsætter:

"Lur mig, om ikke Helle Thorning-Schmidt får brug for både os og Venstre. Snarere, end hun tror det!"

Pia Kjærsgaard henviser således til, at medmindre den socialdemokratiske formand med støtte fra SF og de Radikale vil lave al sin politik med Enhedslisten, så er hun nødt til at finde flertal hos enten Dansk Folkeparti eller Venstre. De Konservative mangler nemlig et enkelt mandat for at kunne levere de afgørende mandater.

Og lige netop Enhedslisten er "et dusin revolutionsromantikere, der støtter terrorisme, vold og et klasseløst kommunistisk samfund", som Dansk Folkepartis formand udtrykker det.

Ud over Enhedslisten må også De Konservative fremover regne med at få råt for usødet fra Pia Kjærsgaard.

Ifølge partiformanden er det nu tidligere regeringspartis flirten med De Radikale under valgkampen "i al sin gribende enkelthed" skyld i, at Lars Løkke Rasmussen (V) mistede statsministerposten.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Erhvervsstyrelsen gør klar til at lukke 11.000 selskaber i kamp mod hvidvask

Børsen mener: Finanstilsynet har gjort sit arbejde med Jacob Aarup-Andersen, tak

USA: Store aktiefald over hele linjen - særligt teknologi i bund med Netflix som største taber

Trump vil stoppe Kinas syndflod af pakker

Leder med kæft, trit og retning: Rytterne skal vide at Brian Holm bestemmer - ellers falder alt fra hinanden

Tre investeringsbanker involveret i at trække 12,7 mia. kr. ud af den danske statskasse

Amerikansk biotekaktie mere end firedobler sin værdi efter positivt studie

Muligt opkøb af amerikansk sygehusaktie sender værdien i vejret

USA: Rød handel trækkes ned af it - Apple, Amazon, Microsoft, Facebook, Netflix og Alphabet alle nede