Politik Af
Den nye regering under ledelse af Helle Thorning-Schmidt (S) vil hurtigt spille ud med en vidtrækkende køreplan for et klimavenligt Danmark.

For hele rød blok - fra Enhedslisten til De Radikale - er netop på det grønne område meget tæt på hinanden og måske endda i stand til at inddrage V og K i brede aftaler.

Det skriver Dagbladet Information, som har talt med en række Christiansborg-kilder og iagttagere i energi- og klimasektoren.

Planen vil betyde, at byggeriet af vindmøller igen kommer op i fart, at der sættes tempo på energirenovering af bygningsmassen, at elselskabernes indsats for energibesparelser optrappes, og udnyttelsen af biogas fra landbruget skubbes i gang.

Det kan også betyde en betalingsring for biler i København, en udbygning af den kollektive trafik og mere støtte til en infrastruktur for elbiler, skriver avisen.

"Lige så sørgeligt fraværende klimaet har været i valgkampen, lige så fortrøstningsfuld er jeg, når det gælder det grønne i et kommende regeringsgrundlag," siger Martin Lidegaard.

Han er formand for den grønne tænketank Concito, forhenværende radikalt folketingsmedlem og en af dem, der i pressen er nævnt som mulig ny klima- og energiminister.

"Alle fire partier nåede faktisk i slutspurten at melde to vigtige ting ud: At de er positive over for en klimalov, og at de vil se på en national målsætning om 40 procents CO2-reduktion i 2020," siger Martin Lidegaard.

"Derfor tror jeg, at Danmark nu kan komme tilbage i den grønne førertrøje," tilføjer han.

Ifølge Greenpeace er det grønne område der, hvor de radikale, S, SF og Enhedslisten er mest på linje og lettest bør kunne spille ud og tage beslutninger, skriver Dagbladet Information.

"Dette er en enestående chance for at bringe Danmark tilbage på sporet fra før 2001, da regeringsskiftet satte udviklingen i stå," siger energi- og klimamedarbejder Tarjei Haaland.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Danske pensionskasser om australsk samarbejdspartners rolle i skattefidus: Det er nyt for os

Danske Bank får igen hugget af kursmål: Barclays barberer 35 pct af

Har Skoemagerkroen Midtsjællands bedste smørrebrød?

Præsident Donald Trump vil stoppe Kinas ret til at sende varer til USA med ekstrem lav porto

Nordnet: Sådan får de danske aktier comeback

Erhvervsstyrelsen gør klar til at lukke 11.000 selskaber i kamp mod hvidvask

Fares Fares: Det går ikke at tænke "ok, nu laver jeg lige en film fordi det er gode penge"

Næsten alle C25-aktierne åbner med fald - banker i fokus

Børsen mener: Finanstilsynet har gjort sit arbejde med Jacob Aarup-Andersen, tak