Erhvervsliv frygter ikke rød regering
Foto: Scanpix
Politik Af
Rettet kl. 12.37 - Klatøjede toppolitikere fra både vinder- og taberholdet dukkede efter få timers søvn op til paneldebat i Børsen Executive Club, og det var helt tydeligt, at rød blok får yderst vanskeligt ved at finde fælles fodslag i et kommende regeringsgrundlag.

Derfor ånder Jørgen Horwitz, direktør for Finansrådet og erhvervsmanden Asger Aamund lettet op.

De nægter ganske simpelt at tro på, at Socialdemokraternes og SF's skattestigninger på erhvervsliv og millionærer overhovedet får ben at gå på. Den nye regering er nemlig tvunget til at samarbejde over midten.

I panelet fastslog den Radikale Morten Østergaard – hvis parti fik et overraskende positivt valg – at han hverken vil hæve skatterne eller tilbagerulle topskattelettelser. Og SF's gruppeformand Ole Sohn ville pludselig ikke afvise eventuelle skattelettelser forud for forhandlingerne om regeringsgrundlaget.

"Vi har fået et helt andet Folketing end forventet. Når man hører på panelet, kan man godt gå hen og blive småoptimistisk. Nu har vi tilbage at se et regeringsgrundlag, men vi hører, at man ønsker at forbedre konkurrenceevnen, og så er der lige præcis ikke behov for skattestigninger," siger Jørgen Horwitz.

Heller ikke Asger Aamund tror, at det bliver let at få skattestigninger på de varslede 18 mia. kr. i planen »Fair Løsning« igennem.

"Rød blok ved, at de går den barske virkelighed i møde. Helle Thorning er det bløde fyld i en hård sandwich mellem EU og OECD, og hun kan ikke varsle skattestigninger over for dem, når man i forvejen har verdens højeste skattetryk. De er i store vanskeligheder, og det er ved at gå op for dem," lyder det.

Log ind og læs hele artiklen i Børsen lørdag

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Erhvervsstyrelsen gør klar til at lukke 11.000 selskaber i kamp mod hvidvask

Børsen mener: Finanstilsynet har gjort sit arbejde med Jacob Aarup-Andersen, tak

USA: Store aktiefald over hele linjen - særligt teknologi i bund med Netflix som største taber

Trump vil stoppe Kinas syndflod af pakker

Leder med kæft, trit og retning: Rytterne skal vide at Brian Holm bestemmer - ellers falder alt fra hinanden

Tre investeringsbanker involveret i at trække 12,7 mia. kr. ud af den danske statskasse

Amerikansk biotekaktie mere end firedobler sin værdi efter positivt studie

Muligt opkøb af amerikansk sygehusaktie sender værdien i vejret

USA: Rød handel trækkes ned af it - Apple, Amazon, Microsoft, Facebook, Netflix og Alphabet alle nede