Joachim B. Olsen på vej i Folketinget
OL-bronzevinder i kuglestød Joachim B. Olsen står til at vinde en plads i Folketinget
Foto: Scanpix
Politik Af
Tidligere kuglestøder og Vild med Dans-vinder Joachim B. Olsen står til at erobre en plads i Folketinget. Det viser en endnu ikke offentliggjort prognose fra Altinget.dk.

Hvis Liberal Alliance får de 4,1 pct., som meningsmålingerne forudser, får partiet syv mandater i Folketinget. Og ifølge Altinget.dk's prognose falder det 7. mandat i København og Omegns storkreds, hvor Joachim B. Olsen er opstillet.

"Valgkampen er langt fra overstået, og der kan ske meget endnu. Men prognosen styrker da motivationen," siger Joachim B. Olsen til Børsen.

Han tilføjer, at han håber, at partiet får mindst 10 mandater valgt ind.

Thyra Frank er inde i varmen

De seks andre folketingsmedlemmer, som står til at blive valgt ifølge prognosen, er: Anders Samuelsen (Nordsjælland), Simon Emil Ammitzbøll (København), Thyra Frank (Nordjylland), Willum Christensen (Sjælland), Ole Birk Olesen (Østjylland) og Mette Bock (Sydjylland). 

Men partiet skal have endnu flere stemmer end de 4,1 pct., hvis spidskandidaterne Merete Riisager (Fyn) og Leif Mikkelsen (Vestjylland) også skal have plads på Christiansborg.

Om prognosen

Valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet udarbejder for Altinget.dk hver måned et kvalitetsvejet gennemsnit af en række forskellige meningsmålinger. Gennemsnittet er erfaringsmæssigt mere stabilt end de enkelte målinger.

Se gennemsnittet hos Altinget.dk

Herudover udarbejder professor Risbjerg også ud fra det kvalitetsvejede gennemsnit en geografisk prognose for mandaternes fordeling. Den viser, hvor mange mandater de forskellige partier står til at få i hver af de 10 storkredse.

Altingets redaktion udarbejder hver måned et bud på, hvilke kandidater der har størst sandsynlighed for at vinde disse mandater. Denne vurdering er bl.a. baseret på samtaler med kilder i og omkring partierne, kandidaternes tidligere resultater og deres politiske resultater og optræden siden sidste valg.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Maersk Drilling går på børsen 4. april

  SEB sænker kursmål for Genmab efter regnskab

  Markant opbremsning på arbejdsmarkedet: "Det kan være et af de første tegn på at dansk økonomi mærker den globale afmatning"

  Genmab-analyse: Salg vil storme frem - sådan kommer aktien fra start

  Jesper "Kasi" Nielsen lukker sit holdingselskab forud for retsopgør om Pandora-bonus

  Aktietendens: Mærsk og Genmab løber med opmærksomheden i ventet grønt C25

  Analytikere kan ikke enes om Mærsk i 2019

  Mærsk og Genmab i fokus - udsigt til grøn åbning

  Genmabs topchef: "Vi nærmer os min drøm om at blive et ikonisk selskab"