Dan Jørgensen angriber Lundbecks moral
Foto: Scanpix
Politik Af
Det er utroværdigt og viser lav moral, når Lundbeck først efter et halvt års pres fra flere sider ændrer distributionen af epilepsimidlet Nembutal, så det reelt bliver umuligt for amerikanske delstater at købe midlet til anvendelse ved henrettelser.

Det mener medlem af Europa Parlamentet Dan Jørgensen.

"Lundbecks produkter er blevet brugt til eksekvering af dødsstraf, og de har hele tiden forsvaret sig med at de intet kunne stille op over for misbruget af deres medicin. Men nu efter måneders massivt pres og en tur mediemøllen laver man så det her system. Det er utroværdigt, og viser at virksomhedens moral ligger på et meget lavt sted," siger han.

Dan Jørgensen har rejst sagen over for EU-Kommissionen, hvor han set i lyset af Lundbeck-sagen spørger til, hvordan Kommissionen forholder sig til europæiske virksomheders medvirken til menneskerettighedsovertrædelser, og om man overvejer muligheden for indførelsen af fælleseuropæiske regler på området.

"Der er behov for politisk handling i EU. Jeg afventer svar på et spørgsmål, jeg har rejst over for EU-Kommissionen om, hvad de kan gøre. Måske kan man gøre den nye Lundbeck-model lovpligtig for alle relevante produkter og virksomheder," siger Dan Jørgensen.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Danske topchefer kritiseres for løn, der runder 50 millioner – i USA tjente verdens ti rigeste hedgefondchefer over 50 milliarder i 2018

  Går du i salgstanker? Så er det nu, du skal rykke

  Besøg på verdens mest berømte vingård

  Femstjernede popsange fra Nikolaj Nørlund og Naja Marie Aidt

  Konkurs har givet Emil Thorup en gedigen mavepuster: "Det er helt usammenligneligt med noget andet, jeg tidligere har oplevet"

  Kringlet system koster små fodboldklubber milliardbeløb

  Fastelavnsboller har aldrig været mere forskellige

  Forfejlet og rædsom "Parasitterne" på Aarhus Teater

  Uber kører fortsat med milliardminus trods stor vækst