Dan Jørgensen angriber Lundbecks moral
Foto: Scanpix
Politik Af
Det er utroværdigt og viser lav moral, når Lundbeck først efter et halvt års pres fra flere sider ændrer distributionen af epilepsimidlet Nembutal, så det reelt bliver umuligt for amerikanske delstater at købe midlet til anvendelse ved henrettelser.

Det mener medlem af Europa Parlamentet Dan Jørgensen.

"Lundbecks produkter er blevet brugt til eksekvering af dødsstraf, og de har hele tiden forsvaret sig med at de intet kunne stille op over for misbruget af deres medicin. Men nu efter måneders massivt pres og en tur mediemøllen laver man så det her system. Det er utroværdigt, og viser at virksomhedens moral ligger på et meget lavt sted," siger han.

Dan Jørgensen har rejst sagen over for EU-Kommissionen, hvor han set i lyset af Lundbeck-sagen spørger til, hvordan Kommissionen forholder sig til europæiske virksomheders medvirken til menneskerettighedsovertrædelser, og om man overvejer muligheden for indførelsen af fælleseuropæiske regler på området.

"Der er behov for politisk handling i EU. Jeg afventer svar på et spørgsmål, jeg har rejst over for EU-Kommissionen om, hvad de kan gøre. Måske kan man gøre den nye Lundbeck-model lovpligtig for alle relevante produkter og virksomheder," siger Dan Jørgensen.

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bredt politisk flertal er enig om ny dansk klimalov

Liberal Alliance forlader forhandlinger om klimalov

Ni ud af ti kroner investeret i dansk fintech kan være spildt

Jeudan køber parkeringsanlæg for trecifret millionbeløb

"Den ypperste ambition må være, at vi om ti år kan levere det samme i en tablet, som vi i dag kan levere i injektionssprøjten"

Aktiestatus i USA: Stærke jobtal skaber begejstring på aktiemarkedet

Første test af Golf 8: Sympatisk fremtidssikring af Folkevognen

Boris Johnsons skæbneuge: Han har alt at tabe

Vild jobrapport slår alle spådomme: 266.000 nye job i USA i november