Til bal hos rød front
Fra venstre: Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen, Socialdemokraternes formand Helle Thorning-Schmidt, SF's formand Villy Søvndal og Det Radikale Venstres formand Margrethe Vestager.
Foto: Scanpix
Politik Af ,
LEDER - Enhedslisten har grund til jubel. Det lille kryptokommunistiske parti stormer frem i meningsmålingerne og står til at få 5,6 pct. af stemmerne i den nye Greens-måling. Næsten lige så mange som Det Konservative Folkeparti. Til lykke til Danmarks sande røde. Heri ligger nøglen til deres fremgang.

Profilen er klar, og de har det venstreekstremistiske marked for sig selv.

Man ved, hvem Enhedslisten er, mens man kan blive lidt rigeligt i tvivl med Socialistisk Folkeparti. Har SF taget er stort højresving for at blive regeringsdueligt?

Eller er det bare Socialdemokraterne, der har taget et stort venstresving, så de både kunne samarbejde med SF og samtidig kunne skabe lidt kant i forhold til en slap skabssocialdemokratisk regering?

Begge dele kan sagtens være rigtige på én gang. SF's højresving er uomtvisteligt i den forstand, at partiet nu accepterer krig i Libyen, kreativ bogføring med ulandsbistanden og lavere regulering af de offentlige ydelser, hvis det arbejdende folk til gengæld arbejder længere.

Også Socialdemokraternes venstresving er åbenbart. Hvor Nyrup-regeringen i 1990'erne sikrede lavere marginalskatter, fjernede formueskatten og gennemførte begrænsninger af efterløn og dagpengeperiode, er Helle Thornings socialdemokrater på vej i en anden retning.

Det giver mening alt sammen. SF har opgivet principperne. S har opgivet ansvarligheden. Hvilket smukt par.

Log ind og læs hele dagens leder her.


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Justitsministerium afviser at udlevere fuld Mueller-rapport

De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

Veldrejet junior-Mercedes til den lille familie

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

Manden bag historiens største konefinte: "Jeg har skiftet Mercedesen ud med en 12 år gammel Renault"

Trekking i junglen omkring Chiang Mai: Rå natur i rigelige mængder

Uber får kæmpeinvestering før børsnotering

Efterforsker: Kortslutning kan være årsag til Notre Dame-brand