Politik Af
Mens Helle Thorning-Schmidt (S) opfordrer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at udskrive valget nu, siger Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard, at Socialdemokraterne må vente nogle måneder.

"Valget kommer først til efteråret," siger Pia Kjærsgaard flere gange under afslutningsdebatten i Folketinget tirsdag.

Her blev hun angrebet af både Villy Søvndal (SF), Helle Thorning-Schmidt (S) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL) for løftebrud om efterlønnen.

Men det afviser Pia Kjærsgaard, fordi vælgerne har god tid til at tage stilling til den forringelse af efterlønnen og fremrykning af folkepensionsalderen, som DF har vedtaget sammen med regeringen og De Radikale:

"Man kan med ingen ret anklage os for løftebrud. Vi fremlægger en tilbagetrækningsreform nu, og så skal vi have et valg til efteråret, hvor vælgerne kan tage stilling til, om de vil stemme på os. Det kan aldrig være løftebrud," siger Pia Kjærsgaard.

Pia Kjærsgaard er en af de få personer på Christiansborg, som ifølge iagttagere har indflydelse på Løkkes beslutning om, hvornår valget kommer. Og det bliver ifølge Kjærsgaard først til efteråret:

"Der en sommer, og der er en valgkamp, som vælgerne kan bruge til at dømme os. Det må de gøre. Men jeg tror, at mange danskere vil lægge vægt på, at Danmark har en sund økonomi, hvor man har sikkerhed for, at renten ikke stiger," siger Pia Kjærsgaard.

Helle Thorning-Schmidt opfordrer til gengæld Lars Løkke Rasmussen til at udskrive folketingsvalget, før Folketinget går på sommerferie.

"Det ansvarlige er at spørge vælgerne," siger Helle Thorning-Schmidt under Folketingets afslutningsdebat.

Socialdemokraternes formands "store ønske" er altså, at Lars Løkke Rasmussen trykker på valgknappen nu.

/ritzau/
NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerVæk med papirkvitteringer: Sådan bliver du digital

Annoncørbetalt
indhold af Eurocard

Forsiden lige nu


Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet

Stark-topchef har forhandlet hele natten om milliardopkøb: "Vi kommer til at fordoble vores omsætning"

S sætter 0 kroner af til opgør med "fattigdomsydelser"

Ambu-aktie i u-vending: Stort fald trods forrygende start på dagen

Mette F vil banke udgifterne op med 37 mia kr i 2025

Aktieåbning i USA: Teleselskaber sprinter fra rød bølge på fusion

Conferize udskifter i bestyrelsen

Jyske Bank indberettede Operation Greed-kunde flere gange til SØIK

DI om Socialdemokratiets masterplan: For lidt fokus på vækst og virksomheder