Pia K.: Sass Larsen er selv en vittighed
Foto: Scanpix
Politik Af
Henrik Sass Larsen kan selv være en vits, når han pludselig påstår, at han ikke vil beskære mediestøtten til borgerlige medier, som skriver kritisk om venstrefløjen.

Det siger Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, om Socialdemokraternes politiske ordfører, som har trukket i land og nu kalder sit udsagn om mediestøtte til dagbladet Information for en "joke".

"Det er dybt pinligt at komme med sådanne bemærkninger. Det er østeuropæisk snak, at pressen bliver frataget støtte, med mindre den udtrykker et partis holdning. Det er helt forkert i Danmark, hvor vi har en fri og uafhængig presse," siger hun.

Såvel SF som Enhedslisten tog torsdag afstand fra hans udtalelser, mens De Konservatives medieordfører Rasmus Jarlov truer med at udelukke Socialdemokraterne fra forhandlinger om mediestøtte, hvis partiet står bag hans udsagn.

Men Henrik Sass Larsen har kaldt det en joke?

"Han er ved at blive en vittighed i sig selv. Man kan spørge ham, om det også var en vittighed, at det blev over hans lig at afskaffe efterlønnen, som Socialdemokraterne og SF vil gøre, hvis de vinder magten efter valget," siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at Henrik Sass Larsen reelt ønsker at fjerne mediestøtten fra borgerlige aviser, som skriver kritisk om Socialdemokraterne. Hans kursskifte skyldes kritik fra partifæller og andre fra rød blok, mener hun.

"Det kan være, at det er et dybt og inderligt ønske. Men det er helt, helt utilstedeligt. Man får bestemt dén tanke, at det er noget, han godt kunne tænke sig," siger Pia Kjærsgaard.

/ritzau/

NY PODCAST Et stort sats. En kæmpe risiko. En helt ekstraordinær stor chance. Bjarne Corydon og Helle Ib er enige. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kastet sig ud i et gevaldigt politisk sats, efter han i en ny samtalebog åbner for, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering sammen efter valget. Få hele analysen her:Abonnér på podcasten:
   


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerFlyveturen kan optimere din arbejdsindsats

Annoncørbetalt
indhold af Qatar Airways

Forsiden lige nu


International nethandel presser Legos kamp mod kopierne

Socialdemokratiet vil bruge mindst 6 mia mere på velfærd end Venstre

Det kan vi lære: Den store test af raketten Abacus

S vil finde 10 mia kr i nye skatter og besparelser: Se her, hvem der skal betale

Tesfaye om nyt regneprincip for skattelettelser: "Vi gør det ikke for at genere Anders Samuelsen"

Sanjay Shah skyder tilbage mod Skattestyrelsen i udbyttesag

Dansk Folkepartis vælgerflugt tager til: Får laveste opbakning i syv år i ny måling

Analyse: USAs kolde techkrig mod Kina nærmer sig kogepunktet