Pia K.: Sass Larsen er selv en vittighed
Foto: Scanpix
Politik Af
Henrik Sass Larsen kan selv være en vits, når han pludselig påstår, at han ikke vil beskære mediestøtten til borgerlige medier, som skriver kritisk om venstrefløjen.

Det siger Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, om Socialdemokraternes politiske ordfører, som har trukket i land og nu kalder sit udsagn om mediestøtte til dagbladet Information for en "joke".

"Det er dybt pinligt at komme med sådanne bemærkninger. Det er østeuropæisk snak, at pressen bliver frataget støtte, med mindre den udtrykker et partis holdning. Det er helt forkert i Danmark, hvor vi har en fri og uafhængig presse," siger hun.

Såvel SF som Enhedslisten tog torsdag afstand fra hans udtalelser, mens De Konservatives medieordfører Rasmus Jarlov truer med at udelukke Socialdemokraterne fra forhandlinger om mediestøtte, hvis partiet står bag hans udsagn.

Men Henrik Sass Larsen har kaldt det en joke?

"Han er ved at blive en vittighed i sig selv. Man kan spørge ham, om det også var en vittighed, at det blev over hans lig at afskaffe efterlønnen, som Socialdemokraterne og SF vil gøre, hvis de vinder magten efter valget," siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at Henrik Sass Larsen reelt ønsker at fjerne mediestøtten fra borgerlige aviser, som skriver kritisk om Socialdemokraterne. Hans kursskifte skyldes kritik fra partifæller og andre fra rød blok, mener hun.

"Det kan være, at det er et dybt og inderligt ønske. Men det er helt, helt utilstedeligt. Man får bestemt dén tanke, at det er noget, han godt kunne tænke sig," siger Pia Kjærsgaard.

/ritzau/Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mette F. varsler "målrettede skattestigninger"

Forbud mod topskattelettelser og mulighed for mere udenlandsk arbejdskraft: Her er de vigtigste punkter i ny regeringsaftale

Regeringsaftale åbner lille dør for udenlandsk arbejdskraft

Røde partier enige om ny S-regering

Tiger-ejer sigter mod gigantnotering i september: Danskere står til at blive mangemillionærer

Medierne på grillen: Kollektiv nedsmeltning over isfoto

Tysk industrimotor hoster og harker - kan koste 3500 danske arbejdspladser

Rambøll ser frem til hårde klimakrav: "Man kan godt sige, at initiativet rent markedsmæssigt er en gave"

To danske restauranter i verdens top fem