Pia K.: Sass Larsen er selv en vittighed
Foto: Scanpix
Politik Af
Henrik Sass Larsen kan selv være en vits, når han pludselig påstår, at han ikke vil beskære mediestøtten til borgerlige medier, som skriver kritisk om venstrefløjen.

Det siger Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, om Socialdemokraternes politiske ordfører, som har trukket i land og nu kalder sit udsagn om mediestøtte til dagbladet Information for en "joke".

"Det er dybt pinligt at komme med sådanne bemærkninger. Det er østeuropæisk snak, at pressen bliver frataget støtte, med mindre den udtrykker et partis holdning. Det er helt forkert i Danmark, hvor vi har en fri og uafhængig presse," siger hun.

Såvel SF som Enhedslisten tog torsdag afstand fra hans udtalelser, mens De Konservatives medieordfører Rasmus Jarlov truer med at udelukke Socialdemokraterne fra forhandlinger om mediestøtte, hvis partiet står bag hans udsagn.

Men Henrik Sass Larsen har kaldt det en joke?

"Han er ved at blive en vittighed i sig selv. Man kan spørge ham, om det også var en vittighed, at det blev over hans lig at afskaffe efterlønnen, som Socialdemokraterne og SF vil gøre, hvis de vinder magten efter valget," siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at Henrik Sass Larsen reelt ønsker at fjerne mediestøtten fra borgerlige aviser, som skriver kritisk om Socialdemokraterne. Hans kursskifte skyldes kritik fra partifæller og andre fra rød blok, mener hun.

"Det kan være, at det er et dybt og inderligt ønske. Men det er helt, helt utilstedeligt. Man får bestemt dén tanke, at det er noget, han godt kunne tænke sig," siger Pia Kjærsgaard.

/ritzau/

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Canadiere hev 894 mio ud af Skat med hjælp fra banker

Udbytteskandale vokser efter fejl hos Nordea, SEB og Danske Bank: 940 mio kr kan være tabt

Storaktionærer flokkes om fynsk small cap-selskab: Aktien er braget op med 47 pct. på én måned

Løkke ville hele tiden have Ellemann som formand

Sådan vinder du 250.000 kroner i Børsens aktiespil - fire eksperter giver råd

Eksperter spår hop i oliepris efter bomber i Saudi-Arabien: "Det er et chok til oliemarkedet, og vi vil helt sikkert se højere priser"

DNB på vej med lavere priser på formueforvaltning

Mindeplads for Kim Larsen i København bliver afvist af familien

Eks-premierminister kalder Boris Johnson populist