Politik Af
Den såkaldte DREAM-gruppe, der står bag de nyeste beregninger i regeringens rapport om omkostningerne ved indvandring, tager nu skarpt afstand fra regeringens konklusioner.

VKO har brugt rapporten til at forsvare regeringens stramninger og legitimere et ønske om yderligere restriktioner på indvandring af ikke-vestlige udlændinge af hensyn til de offentlige budgetter.

Men det kan man ikke bruge tallene fra DREAM til at konkludere.

"Det er jo en gennemsnitsbetragtning af alle indvandrere. Både dem, der kommer for at arbejde, og dem, der kommer med for eksempel flygtninge- eller asylstatus," siger souschef Marianne Frank Hansen i DREAM-gruppen til Information.

"Hvis man ville have en mere retvisende vurdering og kunne sige noget ud fra de her tal, så skulle man dekomponere resultaterne yderligere på for eksempel opholdsgrundlag."

"Derfor er de her besparelser en lidt voldsom konklusion at drage på baggrund af det her," siger hun.

Marianne Frank Hansen peger desuden på, at man har indregnet udgifter, som man kan antage, at Danmark havde haft under alle omstændigheder.

Piller man for eksempel udgifter til forsvar og store brobyggerier ud, der ikke ville være anderledes uden indvandrere i landet, ville indvandrere og efterkommere give et plus, har de radikale regnet sig frem til.

"Regeringen gør sig skyldig i grov manipulation af befolkningen og Folketinget," siger Marianne Jelved til Information.

Integrationsminister Søren Pind (V) ønskede søndag ikke at lade sig interviewe, men skriver i en kommentar, at han "går ud fra, at DREAM står ved sin resultater":

"Overordnet set mener jeg, at undersøgelser som denne giver et kvalificeret fingerpeg om, hvilke perspektiver der er for indvandringen."

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Skjult gebyrbombe i populære boliglån: 40.000 kr. ekstra over ti år

  Analyse: Bankdronning i hvidvask-tornado

  Markedet lukker: Mærsk sendt til bunds i C25 - Genmab sendt til tops

  USA: Kursfald på frygt for industriopbremsning

  Tour de France på danske veje koster 88 mio. kr.: "Den økonomiske værdi for Danmark er mange gange mere end det beløb, vi skal betale"

  Databøvl og told rammer Danmark ved no deal

  Mærsk taber 18 mia kr i værdi efter 2018-regnskab

  Amerikanske olielagre steg mere end ventet

  Aktier: Svensk storbank tæt på bund i Europa igen