Politik Af
Et rent dansk forbud mod fire farlige plastikstoffer (ftalater) bliver svært at håndhæve, og derfor bør miljøminister Karen Ellemann (V) vente, til der kommer et fælles EU-forbud.

Det mener Dansk Erhverv.

I en udtalelse gør organisationen opmærksom på, at den bakker op om den proces, som skal afklare, om der kan etableres et europæisk forbud. Men nationale særregler er vanskelige at håndhæve, vurderer Dansk Erhverv.

"Et så lille marked som det danske er svært at kontrollere for myndighederne, da den slags produkter importeres af relativt mange små leverandører, siger organisationens miljøchef," Jakob Zeuthen.

Han tilføjer, at forbrugerne alligevel køber de pågældende produkter i stor stil i udlandet.

"Desuden skaber nationale særregler konkurrenceforvridning til ulempe for danske virksomheder og varernes fri bevægelighed," siger han.

Dansk Erhverv anbefaler, at Danmark væbner sig med tålmodighed, indtil der foreligger en udmelding fra EU-Kommissionen.

"Og indtil vi eventuelt også har lavet en analyse af konsekvenserne, som viser, om et nationalt forbud også giver en reel forbrugerbeskyttelse," fremhæver Jakob Zeuthen.


/ritzau/

Er du bedre end dine kolleger til at handle aktier?

Deltag i Børsens aktiespil. Her kan du risikofrit teste dine evner som investor. Du kan også oprette en gruppe for alle dine kolleger, så I kan dyste om, hvem der er arbejdspladsens bedste investor. Er det dig, der skal løbe med håneretten i kantinen? Vinderen af hele spillet får en hovedpræmie på 250.000 kroner. Tilmeld dig her

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mette F. sastser på pension med DF: "Kristian, jeg regner med dig"

Roadtrip i det vilde vesten

Italien vil sælge aktier for at nedbringe gæld

3F-formand: Indiskutabelt at der er frit fagforeningsvalg

Miljøprotester mod Frankfurts store bilshow

De kan ikke blive enige - Kudlow modsiger Trump

Nordjysk murerklub: For os skal murersvende være i 3F

Verdens ældste bank vil smide sine dårlige lån