Politik Af
Regeringens ambition om at splitte oppositionen og indgå en efterlønsaftale med både de Radikale og Dansk Folkeparti vakler. Det står klart, efter at de Radikale nu sætter regeringen og Dansk Folkeparti stolen for døren i de afgørende forhandlinger om Danmarks økonomi frem mod 2020.

Hvis regeringen går ind på DFs krav om at bevare efterlønnen for dem, der har været 40 år på arbejdsmarkedet, så bliver der ingen aftale med de Radikale, fastslår partiets finansordfører, Morten Østergaard, skriver Berlingske.

"Forslaget har fået uforholdsmæssigt meget plads i debatten, men det tåler ikke en afprøvning i forhandlingslokalet. Derfor vil vi også sige til Dansk Folkeparti, at hvis der skal realitet i forhandlingerne, så må man altså komme op med noget, der er bedre.

Det er helt utilstrækkeligt og i øvrigt så uhensigtsmæssigt, at jeg ikke ser det for mig som et udkomme af et forhandlingsforløb, hvor vi er aftalepart," siger Morten Østergaard,De tre store erhvervsorganisationer, DI, Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Erhverv, opfordrer også til en afskaffelse af efterlønnen. Dansk Folkepartis kompromisforslag beskrives som utilstrækkeligt og bøvlet.

Kilde: Berlingske


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner