Regeringen regner på DF's efterlønsmodel
Foto: Scanpix
Politik Af
Dansk Folkepartis udspil om efterlønnen er fortsat på bordet i forhandlingerne om at lukke et hul på 47 milliarder kroner i statskassen frem mod 2020.

Det siger finansordfører Kristian Thulesen Dahl (DF) efter et forhandlingsmøde fredag med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Ifølge Kristian Thulesen Dahl vil regeringen nu regne på, hvor mange ekstra personer, der vil blive på arbejdsmarkedet, hvis man gennemfører Dansk Folkepartis forslag om, at man skal have været 40 år på arbejdsmarkedet for at få adgang til efterløn.

"Regeringen er selvfølgelig lydhør over for vores forslag. Det er en mindretalsregering, så de skal ud og finde et flertal," siger Kristian Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti har samtidig spillet ud med en målsætning om, at langt flere indvandrere skal væk fra offentlig forsørgelse og ud i job. Det forslag vil regeringen også regne på og inddrage i forhandlingerne:

"Det bliver et af nøglepunkterne for os. Det vil give os et to cifret milliardbeløb, hvis det lykkes at hæve indvandrernes erhvervsfrekvens," siger Kristian Thulesen Dahl.

Han mener, at nogle af pengene straks vil kunne trækkes fra de 47 milliarder kroner, mens andre mere er "fugle på taget".

Ifølge Claus Hjort Frederiksen vil regeringen stå fast på, at man kun kan bruge de penge, man har i hånden. Han siger dog:

"Vi kan ikke disponere over mulige gevinster. Men vi kan aftale nogle mål, og når gevinsten så er høstet, kan vi bruge pengene," siger Claus Hjort Frederiksen.

Forhandlingerne om at løse Danmarks økonomiske udfordringer fortsætter tirsdag efter påske.

Her vil både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Radikale blive indkaldt til et nyt forhandlingsmøde, oplyser Claus Hjort Frederiksen.

I mellem tiden vil regeringen regne på alle de forslag, som de tre partier er mødt frem med til de indledende forhandlingsmøder fredag.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ekspert om kæmpe kurshop på minibørs: Det er Det Vilde Vesten

Drop udbyttet og læg flere cv'er på hjemmesiden - her er Danske Bank-aktionærernes indspark

Danske Bank-formand: Jeg forsøger at forstå hvad der gik galt

TDC indgår partnerskab med Ericsson om 5G-udrulning

Nedstemt med over 96 pct. af stemmerne: Der kommer ikke en ny undersøgelse i Danske Bank

Aktier: Stigninger på forventning om blid centralbank

Danske virksomheder venter bonus i Japan: "Vi går målrettet efter OL i Tokyo"

USA: Pengene strømmede ind i markedet i sidste uge

Aktionærforening: Hvad sker der med de Danske Bank-investorer der ikke deltager i søgsmål?