Politisk dans om 2020-forhandlinger
Foto: Scanpix
Der er smil på læberne i stedet for de sædvanlige panderynker hos toppolitikerne, der myldrer ind og ud af Finansministeriet, hvor der forhandles om en 2020-plan for dansk økonomi.

Armbevægelser er afslappede og skarp politisk retorik erstattet af venlige bemærkninger, for ingen vil være den første, som smækker døren i til et bredt forlig.

Højst overraskende er Socialdemokraterne stadig med i forhandlingerne efter den første dag, selv om de blankt afviser regeringens forslag om at afskaffe efterlønnen på sigt. Og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil ikke på forhånd afvise De Radikales forslag om at hæve boligskatten.

"Stemningen var så konstruktiv, at Claus Hjort ikke klart sagde nej. Vi synes, det er et godt forslag, regeringen har fremlagt, for det ligner de radikales rigtig meget," siger Margrethe Vestager, og finansministeren kvitterer med at sige, at han er "en glad mand."

Ingen vil nemlig være skyld i, at 2020-forhandlingerne om en aftale for dansk økonomi, hvor blandt andet et forslag om en udfasning af efterlønnen er på bordet, ender med et smalt forlig.

Er du abonnent? Så log på og læs hele artiklen her.


NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Medie: Vestas går efter kontrollerende andel i indisk rival - Vestas vil hverken be- eller afkræfte

  Oscarspænding for milliarder

  Børsen retter løn-artikel om Mærsk

  Nyt notat i Genan-sagen går stik imod stifters forklaring: Helt forrykt

  Tyskland tæt på recession, og tilliden falder: "Det er ikke guld og grønne skove"

  Forfatter: "Jeg var med til at opføre en virkelig slidt kliche om en ældre mand, der tjente penge, og en ung flot pige"

  Ny midlertidig direktør i Tiger of Sweden er udpeget

  Dansk Erhverv: Kun hver anden virksomhed arbejder med CSR

  Umage venskab for fuld udblæsning