Politisk dans om 2020-forhandlinger
Foto: Scanpix
Der er smil på læberne i stedet for de sædvanlige panderynker hos toppolitikerne, der myldrer ind og ud af Finansministeriet, hvor der forhandles om en 2020-plan for dansk økonomi.

Armbevægelser er afslappede og skarp politisk retorik erstattet af venlige bemærkninger, for ingen vil være den første, som smækker døren i til et bredt forlig.

Højst overraskende er Socialdemokraterne stadig med i forhandlingerne efter den første dag, selv om de blankt afviser regeringens forslag om at afskaffe efterlønnen på sigt. Og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil ikke på forhånd afvise De Radikales forslag om at hæve boligskatten.

"Stemningen var så konstruktiv, at Claus Hjort ikke klart sagde nej. Vi synes, det er et godt forslag, regeringen har fremlagt, for det ligner de radikales rigtig meget," siger Margrethe Vestager, og finansministeren kvitterer med at sige, at han er "en glad mand."

Ingen vil nemlig være skyld i, at 2020-forhandlingerne om en aftale for dansk økonomi, hvor blandt andet et forslag om en udfasning af efterlønnen er på bordet, ender med et smalt forlig.

Er du abonnent? Så log på og læs hele artiklen her.

Få de vigtigste perspektiver på samfundsøkonomien – direkte i din mailboks

Tal i sig selv betyder ikke noget, men sat ind i den rette kontekst kan det pludselig være et tal, der er vigtigt at forholde sig til. Hver tirsdag sender perspektivredaktør og cheføkonom Steen Bocian nye perspektiver videre til Børsens læsere i sit nyhedsbrev. Skriv dig op til nyhedsbrevet i boksen herunder.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerBrinkmann: "Vær kun leder for det halve menneske"

Annonce for
Børsen Executive Club

Forsiden lige nu


Tyskere sætter dansk inkassovirksomhed til salg: Prisen kan overstige 1 mia

Fire rentenedsættelser eller en enkelt? Eksperter er uenige om Federal Reserves rentefremtid

Recessionsfrygten stiger til det højeste niveau siden finanskrisen

EU-Domstolen annullerer igen millionregning til FIH bank

Karen Frøsig har indtil videre vundet en dramatisk magtkamp med sin egen formand og næstformand

Kommunerne har indkasseret tæt på en milliard på parkeringsbøder og billetter: Her er top 15 over de kommuner der tjener mest på parkering

Britisk tøjkæde falder efter advarsel om sløj start på efteråret

Chefstrategen: Recession lurer om hjørnet - hiv aktiegevinsterne hjem