DF vil afskaffe green card-ordningen
Foto: Scanpix
Politik Af
Dansk Folkeparti kræver den såkaldte green card-ordning afskaffet. Kravet kommer få dage før regeringens 2020-plan skal forhandles på plads.

Det oplyser DR Nyhederne.

Ordningen giver udlændinge, der kan samle et vist antal point, adgang til Danmark, hvis de opfylder en række krav omkring uddannelse, sprog og alder.

Men ifølge en undersøgelse fra Integrationsministeriet arbejder de fleste på green card - nemlig 43 procent - i ufaglærte job og gør ikke brug af deres uddannelse.

"Meningen med den udenlandske arbejdskraft er, at de skal være så dygtige, at de genererer vækst," siger Dansk Folkepartis næstformand, Martin Henriksen.

"Hvis vi lukker dem på green card ude og lukker op for at dem, der allerede er i Danmark, kommer ud på arbejdsmarkedet, så vil vi spare den offentlige forsørgelse," siger han.

"Og det er god økonomi på langt sigt," siger Martin Henriksen til DR Nyhederne.

De Radikale afviser forslaget fra Dansk Folkeparti.

"Det er den helt gale vej at gå. Det kan ikke nytte noget at komme med forslag, der hæmmer væksten. Vi har brug for mere vækst, og det giver mere udenlandsk arbejdskraft," siger De Radikales finansordfører Morten Østergaard til DR Nyhederne.

Statsministeren vil ikke på forhånd komme Dansk Folkeparti i møde.

"Forhandlingerne er slet ikke startet endnu. Regeringen har lagt en reformpakke frem, som også viser den udfordring, som den danske økonomi har," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

2020-planen skal finde 47 milliarder kroner frem mod 2020. Med regeringens genopretningsplan fra sidste år er der skaffet 24 milliarder kroner.

Reformer af efterlønnen, førtidspension og SU'en skal ifølge planen indbringe resten.

/ritzau/


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Seniorstrateg: Sådan gør du din portefølje sommerklar

Medie: Lego-familiens pengetank kan være på vej med ny handel i milliardstørrelsen

Medie: Vestager åbner sag mod Amazon

Analytikere: Det skal være Danske Bank der tager det første skridt og kræver betaling fra private for at have penge stående i banken

Facebooks kryptovaluta i strid modvind: "Facebook har vist gennem skandale efter skandale, at selskabet ikke fortjener vores tillid"

Fire år efter udbytteskandale: Svindelsikker udbyttelov er stadig ikke fremsat

Tidligere topforhandler for USA: Kina sender hårde signaler i handelsforhandlinger – men de vil gerne have en aftale

Op mod 26 pct. af verdens bnp står på spil i takt med, at Kina bliver mindre afhængig af resten af verden

Trods streng kontrol efter udbytteskandale: Spekulation med udbytteskat gennem aktielån ser ud til at fortsætte i Danmark