Rød plan fjerner skattelettelser
Foto: Scanpix
Politik Af
Hvis Helle Thorning Schmidt og Villy Søvndal vinder næste valg og overtager regeringsmagten, vil de inddrage de lettelser i topskatten, som danskerne ellers er blevet stillet i udsigt fra 2014.

Det fastslår de to partiledere, der nu for første gang løfter noget af sløret for, hvordan de vil få deres økonomiske plan til at hænge sammen, skriver Politiken torsdag.

"Vi arbejder frem mod 2020 med et meget stramt budget, og i den situation er der ganske enkelt ikke råd til, at vi gennemfører de skattelettelser. Det er ikke rimeligt, at når man har meget stram udgiftsstyring af den offentlige sektor, for det bliver der også med vores plan, at man så samtidig giver skattelettelser," siger Helle Thorning Schmidt til Politiken, mens SF's formand, Villy Søvndal, siger:

"Vi har brug for pengene i vores plan for at sikre, at vi har råd til velfærden og for at rulle de massive nedskæringer tilbage, som regeringen er i gang med på velfærdsområdet," siger han til Politiken.

Med beslutningen skaffer S og SF sig 1,7 milliarder kroner. Til gengæld må de 685.000 danskere, der i dag betaler topskat, vinke farvel til den skattelettelse, de blev stillet i udsigt, da Folketinget i 2009 vedtog "Forårspakke 2.0".

Både regeringen og de radikale har længe efterlyst et svar på, hvordan S og SF har tænkt sig at få de offentlige finanser til at hænge sammen. Men de radikale afviser blankt, at det kan ske gennem topskatten.

"Hvis folk skal arbejde mere, er det ikke rigtigt at udskyde lempelser i indkomstskatten," siger finansordfører Morten Østergaard (R) til Politiken.NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen

Diplomaten og skeptikeren og deres krøllede hjerner