Politik Af
Professor i International Politik Sten Rynning fra Syddansk Universitet indledte torsdag aften Debatten på DR2 med en dyster kritik af Danmarks krig i Libyen:

"Det er Balkan-krigen om igen. Det er dårlig planlægning og dårlig strategi," lød ekspertens vurdering af FN-koalitionens intervention i Libyen-urolighederne:

"Vi har at gøre med svage, splittede oprørere, og Gaddafi er meget stærk, og for at komme af med ham, så skal vi ville det. Og det er ikke en del af kampagnen," forklarede Sten Rynning.

Han ser det ikke som en realistisk mulighed, at vi kan fjerne diktatoren og give folket fred til deres oprør blot ved luftangreb:

"Gaddafi vil ind og have bykrig. Han vil ikke køre tankkolonner gennem ørkenen, så de kan blive bombet. Han vil sende sine tropper ind i byen blandt civile, så vi ikke kan ramme dem."

Samtidig advarer Sten Rynning om, at vi i koalitionen slet ikke har gjort os det klart, hvem det egentlig er, vi kæmper for:

"I det østlige Libyen, der er hovedoprørssted, har man haft et arnested for sunni-ekstremister, som leverede krigere til Irak-krigen, så det er meget uklart, hvem det er, vi kæmper for."

Nato tager ansvar for Libyen-operationen, siger Natos generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen. Alliancen skal opretholde flyveforbuddet, men en internationale koalition skal fungere sideløbende med Nato-operationen.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ejere vil smide Santa Fe's bestyrelse på porten: "De har bare kørt selskabet i sænk"

Ørsted-aktier forgylder energikæmpe for tredje år i træk: Egenkapitalen runder 23 mia. kr.

SAS-piloter: "Strejke kan blive langvarig"

Novo Nordisk søger om godkendelse af diabetespille i EU

Norsk finanshus holder fast i købsanbefaling af SAS-aktie: Bonus kan blive annulleret

En film vi alle kan blive klogere af: "Til vi falder" skildrer på fineste vis livet, når det gør allermest ondt

Jacob Pedersen: SAS-strejke kan vende overskud til underskud

Han er topchef i en virksomhed, der er mere værd end Mærsk: "Dette er den største risiko din virksomhed overhovedet kan tage"

PFA-topchef bekymret for at ECB løber tør for pengepolitisk ammunition