Politik  
Det ser ud til, at Socialdemokraterne vil sikre regeringen folketingsflertal for, at Danmarks tilslutter sig som deltagerland til EU's nye pagt mellem eurolandene.

Socialdemokraterne er tilfredse med, at pagten ikke stiller konkrete krav om, hvordan landene fører politik på områder som offentlig løndannelse, pensioner eller tilbagetrækningsalder, siger partiets EU-ordfører, Kim Mortensen.

"Sådan som det ser ud, så ser det positivt ud for os. Det ser ud til, at der er blødt op på Tysklands udspil om, at der skulle være konkrete krav. Så det ser fornuftigt ud," siger Kim Mortensen på baggrund af meldingerne om den dugfriske aftale natten til lørdag.

Han er også tilfreds med, at pagten ikke vil forhindre landene i en finanspolitik, der skaber vækst og beskæftigelse ved at øge de offentlige udgifter i en periode. Noget, som S og SF har som slagnummer for deres valgkamp.

"Der ser ud til at være mulighed for, at der kan føres en proaktiv finanspolitik i stedet for bare at have besparelser som instrument, sådan som borgerlige regeringer foretrækker," siger Kim Mortensen.

I Europaparlamentet har den socialistiske gruppe været forbeholden over for pagten forud for den endelige tale. Med frivilligheden for landene til at vælge finanspolitiske instrumenter venter Kim Mortensen, at hans europæiske partifæller nu også vil være positive.

"Pagten har til formål at forhindre, at landene kører med offentlige underskud år efter år. Og det kan alle jo kun være for," siger Kim Mortensen.

/ritzau/

Ny sæson af podcasten Topchefernes strategi med Niels Lunde

Den danske arkitekt Bjarke Ingels er kendt over det meste af verden og har fået international succes med virksomheden Bjarke Ingels Group - i daglig tale kaldet BIG.

Men hvordan ser Bjarke Ingels på strategi i sit særlige krydsfelt mellem en kunstnerisk og en kommerciel verden? Hvorfor eksisterer BIG? Hvilke kompetencer indeholder virksomheden? Hvordan tiltrækker han de bedste medarbejdere?Abonnér:
   

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler10 uhyrlige forudsigelser for 2020

Annoncørbetalt
indhold af Saxo bank

Forsiden lige nu


Erdogan advarer EU om Isis-fremstød i Libyen før fredsproces

Boeing opdager ny fejl i ulykkesfly

Fransk it-gigant bliver hovedsponsor af e-sportsvirksomhed: Det øger interesse, rekruttering og eksponering

"Hov, han har jo for korte bukser på"

Libyske havne blokeret af oprørsleder - mere end halvdelen af olieeksporten er væk

Weinsteins skæbne i voldtægtssag afgøres af fem kvinder og syv mænd

Kina-ekspert: ByteDance og Luckin Coffee kan blive de nye globale børsgiganter - danske virksomheder vil blive tromlet