Soros: Obama har tabt dirigentstokken
Foto: Bloomberg
Politik Af
Ifølge den stenrige investor, George Soros, har Republikanerne haft held med at sætte sig på den økonomiske dagsorden.

I sidste uge fremlagde Obama sit tredje budgetforslag som præsident, og lige fra starten stod det klart, at stramninger ikke blev udlagt som stramme nok af Republikanerne. Og det er den holdning, Soros mener, partiet er ved at få flere og flere med på.

Republikanernes slogan aktuelt er, at skattestigninger ikke skal betale for, at USA's borgere kan opretholde den hidtidige offentlige service. Niveauet skal ned, og skatten må ikke stige.

"Jeg tror, de (Republikanerne, red.) får succes med den dagsorden, selv om den er mere rettet imod skære i udgifterne og opfylde ideologiske mål end mod at rette op på den amerikanske økonomi. Jeg tror, det får en negativ effekt på amerikansk økonomi," siger Soros i et interview med CNN, der bringes søndag.

Det skriver Bloomberg.

Obamas budgetforslag for det finansielle år 2012 lyder på 3700 mia. dollar. Det opererer med et underskud på statsfinanserne på mere end 1000 mia. dollar for fjerde år i træk.

Republikanerne har lagt pres på forslaget ved at kræve mindst 61 mia. dollar fjernet fra dette års udgifter.NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler  Forsiden lige nu


  Pantelåneren har fået et moderne pift

  USA: Ni uger i træk med plus til Dow Jones

  USA og Kina forlænger forhandlinger - mulig udskydelse af ny told

  Frank Jensen åbner for nye små lejligheder i København

  USA og Kina enige om valutaaftale

  Hovedpersonen i Enron-skandalen er atter en fri mand

  Fem uger til brexit: UK har kun 6 af 40 handelsaftaler klar

  Hårdt brexit kan sende erhvervsgulerod til Holland

  USA's centralbank lover "betydeligt" større balance end før finanskrisen