Politik Af
Egyptens vicepræsident, Omar Suleiman, og repræsentanter for oppositionen, heriblandt Det Muslimske Broderskab, er blevet enige om at nedsætte en bred politisk reformkomité, som skal diskutere forskellige lov- og forfatningsændringer.

"Komitéen skal inkludere repræsentanter for domstolene og en række politiske figurer, som skal foreslå grundlovsændringer og andre nødvendige lovændringer," siger talsmand for regeringen, Magdi Rad.

Komitéen er det første konkrete resultat, som er kommet ud af mødet mellem de egyptiske magthavere og oppositionen.

Talsmanden siger i øvrigt, at parterne er blevet enige om at opfordre til "en fredelig magtoverdragelse inden for grundlovens rammer".

Ifølge det statslige tv i Egypten er deltagerne også blevet enige om at ophæve undtagelsestilstanden, som har hersket i landet siden 1981.

Det er dog en forudsætning, at sikkerhedssituationen tillader det, lyder meldingen.

Parterne har desuden besluttet at oprette et kontor, der skal tage sig af klager vedrørende politiske fanger, samt at ophæve de strenge restriktioner mod landets medier.

I forhandlingerne med magthaverne deltager flere af de grupper, som de seneste uger har taget del i de voldsomme protester mod præsident Hosni Mubarak.

Det er blandt andet første gang, at regeringen er gået i officiel dialog med Det Muslimske Broderskab, som er forbudt af Mubaraks styre.

/ritzau/AFP

Din medarbejder vil hellere have dig fyret - end selv at få mere i løn

Omverdens krav og forventninger til ledere er ved at ændre sig dramatisk og har resulteret i en reel ledelseskrise. Hvis ledere skal holde på dygtige medarbejdere og rekruttere talenter, så kræves der noget helt andet af en moderne leder.

Det fortæller Rasmus Hougaard, der har skrevet bogen "The mind of the leader", der bygger på research blandt 35.000 ledere verden over. Du kan opleve Rasmus Hougaard og andre internationale thought leaders på Børsens Ledelseskonference d. 30. september. Lær af de dygtigste og få konkrete værktøjer til dit eget ledelsesarbejde. Meld dig til her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Helle Ib: Læg mærke til fire ting ved Venstres nye ledelse

Her er McLarens opfattelse af en hverdagsbil

Venstre vælger Inger Støjberg som ny næstformand

Jakob Ellemann-Jensen er nu officielt Venstres nye formand

Danskere køber sig ind i svensk kæde: "Vi skal op på 25 restauranter i alt"

Uffe Ellemann vil ikke blande sig i, hvordan Venstre skal ledes: "Gamle formænd og farmænd skal ses og ikke høres"

Hvor solen stråler lidt klarere

Dansk erhvervsliv ønsker Jakob Ellemann-Jensen tillykke med topposten i Venstre: Ser frem til samarbejdet