Borgerlig blogger: En guds lykke at Kjær trækker sig
Foto: Scanpix
Henriette Kjær har været en meget dygtig politisk ordfører for De Konservative, men i forhold til et genvalg af den borgerlige regering er det en god nyhed, at hun er færdig som politisk ordfører og gruppeformand.

"Det er en guds lykke for Det Konservative Folkeparti, for de borgerlige genvalgschancer og for den borgerlige politiske dagsorden, for nu kan vi diskutere politik igen frem for Henriette Kjær og hendes samlevers privatøkonomi," siger Jarl Cordua, der er politisk kommentar og som åbenlyst vedkender sig en borgerlig-liberal dagsorden.

Selv dem der ikke følger politik, vidste det sejlede


Hans vurdering er, at Henriette Kjær og hendes mands privatøkonomiske problemer i for høj grad har sat dagsordenen, og at De Konservative og den borgelige fløj vil blive styrket politisk med Kjærs afgang.

"Man kan ikke have en så højtplaceret politiker, som skal ud i en valgkamp og prædike økonomisk ansvarlighed, og så ved alle og enhver, selv dem der normalt ikke følger med i politik, at det privatøkonomisk sejler for Henriette Kjær," siger Jarl Cordua og fortsætter:

"Jeg tror, at vælgerne nu vil sige, at hun har taget konsekvensen af problemerne i sin privatøkonomi, og hun vil dermed ikke længere være en belastning for partiet," siger Jarl Cordua.

Carina Christensen kan kun overraske positivt


Gennem den seneste uge har der været et stort pres på Henriette Kjær, efter at der igen i medierne er dukket historier frem om, at hende og samleveren Erik Skov Pedersen har massivt rod
i privatøkonomien.

Samlet har parret fået i alt syv domme ved Retten i Lyngby siden 2005 for at være dårlige betalere.

I de fleste tilfælde er Erik Skov Pedersen blevet dømt, men den seneste dom er imod Henriette Kjær, som skyldte knap 150.000 kr. til GE Money Bank og den faldt i december sidste år.

Den tidligere kulturminister Carina Christensen bliver ny politisk ordfører. Carina Christensen blev fyret som kulturminister af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) efter kritik af, at hun ikke var synlig nok som kulturminister.

"Hun er ikke nogen overbevisende figur, men hun skal jo have chancen. Det er ikke hende, man normalt sætter i forbindelse med en klar og skarp profil. Forventningerne vil ikke være særlig høje til, at hun klarer den opgave særligt godt, og hun kan næsten kun overraske," siger Jarl Cordua.

Sager har kostet ministerpost


Kjær har gennem hele Lene Espersens krise som partiformand ihærdigt, dygtigt og vedholdende forsvaret den tidligere partiformand, og generelt er der stor respekt om det arbejde, hun har udført for De Konservative i en periode, hvor partiet igen var ramt af ledelsesmæssig uro.

"Henriette Kjærs håndsværksmæssige kunnen, og det hun kan politisk, er der ingen, der sætter spørgsmål ved, og havde der ikke været de her sager, havde hun formentligt været minister," siger Jarl Cordua.

Brug for en stærk leder

Han vurdering er, at De Konservative er meget svækkede i forhold til et kommende valg, og at det nu hviler på den nye leder Lars Barfoeds skuldre at redde partiet gennem det næste og snarlige folketingsvalg.

Jarl Cordua håber, at det er Lars Barfoed, der har truffet beslutningen om, at Henriette Kjær skulle stoppe som politisk ordfører for partiet.

"Er der noget det parti har brug for, er det en stærk politisk leder med en skarp og klar profil, og den sidste uges tid har stillet spørgsmål ved, om Barfoed var den stærke leder," siger Jarl Cordua.

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bredt politisk flertal er enig om ny dansk klimalov

Liberal Alliance forlader forhandlinger om klimalov

Ni ud af ti kroner investeret i dansk fintech kan være spildt

Jeudan køber parkeringsanlæg for trecifret millionbeløb

"Den ypperste ambition må være, at vi om ti år kan levere det samme i en tablet, som vi i dag kan levere i injektionssprøjten"

Aktiestatus i USA: Stærke jobtal skaber begejstring på aktiemarkedet

Første test af Golf 8: Sympatisk fremtidssikring af Folkevognen

Boris Johnsons skæbneuge: Han har alt at tabe

Vild jobrapport slår alle spådomme: 266.000 nye job i USA i november