Politik Af
Dansk Folkeparti åbner for en ændring af efterlønnen, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

Partiet har hidtil afvist forringelser af efterlønnen, men lægger nu en model på forhandlingsbordet, som vil betyde, at akademikere og folk med lange uddannelser ikke får ret til efterløn.

Kun folk, der har været på arbejdsmarkedet i 40 år, skal kunne komme på efterløn.

"Nu tager vi et skridt og vil have undersøgt, om vi kan skrue en ny ordning sammen med Socialdemokraterne og de andre partier bag velfærdsforliget," siger gruppeformand Kristian Thulesen Dahl (DF), som vil bede regeringen beregne de økonomiske konsekvenser af modellen.

Ideen bliver modtaget med glæde fra Venstre, som lægger op til en afskaffelse af efterlønnen.DF's forslag er inspireret af Nyborgs socialdemokratiske borgmester, Erik Christensen, som har foreslået en lignende model. S-ledelsen på Christiansborg mener, at forslaget vil være et løftebrud over for vælgerne.

"Det er et betænkeligt skred, og det lyder som om, at Dansk Folkeparti er ved at varme op til et løftebrud," siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen (S).

Professor i økonomi og overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen vurderer, at DF's model kan forbedre statsfinanserne med "flere milliarder".

Kilde: Jyllands-Posten

Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Tweets fra Trump og aktiegyser: Enormt markedspres på Jerome Powell før Fed-rentemøde

Virksomheder kæmper for livet og klager til staten: Lukning af Kolding Havn er ulovlig

Mænger sig med Amazon, Nike og Apple: Dansk reklamefilm er blandt verdens 10 mest sete på Youtube i år

USA: Optimisme inden rentemøde - fusion løfter Pfizer

Efter afsløring om deling af data med tech-giganter: Facebook svarer nu igen

Lille revisor-gigant vil hugge hele rådgiver-hold fra rivaler

Entreprenørfirma skyder 113 mio kr i byomdannelsesprojekt: "Måske den vigtigste beslutning for udviklingen af Herning by"

Christian Klarskov har solgt alle sine aktier: "Det er ikke noget man bliver rig af, men man undgår at blive fattig i mellemtiden"

Anklager og politi bekræfter anholdelser i Estland: "Det blev gjort for egen vindings skyld"