Politik Af
Alt for mange universitetsstuderende bliver kandidater, mener Dansk Folkepartis gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten vil han have flere studerende til at stoppe studierne, når de har fået deres bachelorgrad.

"I dag er de studerende i gennemsnit 29,5 år, når de forlader universitetet. Det giver dem for få år på arbejdsmarkedet, og det går ikke, når vi lige om lidt kommer til at mangle arbejdskraft," siger Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Meldingen kommer midt i debatten om efterlønnen, som DF vil bevare. I stedet kræver partiet en reform af uddannelsessystemet.

"Nogle kandidater er vel ret beset overuddannede, når de er færdige," siger Kristian Thulesen Dahl.

Erik Jørgen Hansen, professor emeritus i uddannelsessociologi, mener, at det kan være fornuftigt at få folk tidligere ud fra universiteterne.

Han peger på, at det er blevet en tendens, at alle skal have en høj uddannelse, fordi det giver prestige, men det tjener nødvendigvis ikke samfundet bedst. '

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) medgiver, at på enkelte business-uddannelser kan det give mening at sende bachelorerne ud på arbejdsmarkedet, men ellers afviser hun tankerne fra DF.

"Danmark skal leve af viden i fremtiden, og i den kontekst virker mindre uddannelse ikke som det rigtige," siger Charlotte Sahl-Madsen til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dyrberg/Kern-parret skiltes romantisk, men fortsatte i kreativ samhørighed

Lejlighedskøbere siger farvel til Vesterbro og goddag til Virum

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Tidligere FN-generalsekretær Kofi Annan er død

Ingen endnu lavet en hole-in-one fra Hanglip Mountain

Hun forvandlede en fabrik i baghaven til en global millionvirksomhed: "Jeg synes jo ikke jeg er specielt fantastisk. Jeg er jo bare mig"

Range Rover Sport: Stor bamse er mest til overklassen

Musk-interview skaber uro

Ugen der kommer: Affyrer Anders Dam endnu en udlodningskanon?