Politik Af
3000 offentligt ansatte kan se frem til at miste jobbet i valgåret 2011. Det sker, fordi der skal rebes ind på den offentlige økonomi.

I år er det offentlige forbrug fem milliarder kroner større, end regeringen havde regnet med. Det svarer til en vækst på en procent. Derfor skal der være minusvækst i det offentlige forbrug næste år på 0,3 procent - en kendsgerning, som økonomer betegner som urealistisk.

Men regeringen er stålsat: Hvad der er brugt af flere penge i år skal betales tilbage næste år, og det vil ifølge regeringens Økonomiske redegørelse betyde en reduktion i antallet af offentligt ansatte på de 3000.

Reduktionen kommer efter en vækst i antallet af offentligt ansatte på 12.500 personer i år - det er 10.000 flere end regeringen regnede med så sent som i august.

Stigningen skyldes ikke mindst en kraftig vækst i den offentligt støttede beskæftigelse, fremgår det af regeringens Økonomiske redegørelse.

/ritzau/

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Krogsgaard spår 10 gode år for Novos supermolekyle: Arven er sikret til efter Fruergaard

Dansk ingeniørvirksomhed bliver en del af stor international koncern: Et strategisk vigtigt skridt

Aktieluk i USA: Små plusser til slut - Nike og Apple øverst i Dow Jones

MP Pension til Coloplast: I år har vi fået endnu en grund til at stemme imod Lars Rasmussen som formand

CIP sejrer i USA med havmøllepark - Shell og Ørsted forbigået

Coloplast-formand om aflysning af frasalg af urologi-division: Det kan kun gå en vej og det er fremad

Rambøll vil sætte strøm på alle firmabiler: "Vores ambition er, at de eneste biler, vi har, er elbiler eller plugin-hybridbiler"

Sydbank om Danske Bank-opjustering: Det ligner en camoufleret nedjustering

Danske Bank opjusterer forventningerne for anden gang på under en uge