Politik Af
Manden, der forudså finanskrisen, spår, at det amerikanske midtvejsvalg på tirsdag indvarsler en langstrakt periode med nulvækst i USA.

Økonomiprofessor Nouriel Poubini, der i folkemunde kaldes Dr. Doom grundet sin pessimistiske anskuelse af fremtiden, var en af de få, der så finanskrisen komme før efteråret 2008. Over for Financial Times giver han udtryk for, at en ny krise er under opsejling.

Det kan ske – lyder hans spådom – hvis Republikanerne som ventet sejrer ved tirsdagens midtvejsvalg i USA og sikrer sig magten i Repræsentanternes Hus og muligvis også Senatet. I det tilfælde vil den amerikanske, økonomiske situation gå fra slemt til endnu værre.

Nej på nej...


Problemet opstår, fordi Demokraterne og Republikanerne herefter vil blokere hinandens forsøg på at løfte økonomien – Republikanerne i form af et nej til ethvert forslag med højere skatter indbygget, Demokraterne vil på den anden side tage afstand fra alle forsøg på at skære i de offentlige udgifter.

Denne stilstand vil føre til en lang periode uden vækst i USA og truende deflation – faldende priser – på linje med Japans gennem de seneste 20 år, vurderer Dr. Doom.

Sidste chance for at vinde 250.000 kr.

Du kan stadig nå at være med i Børsens Aktiespil. Foretag minimum fem handler senest 22. oktober, så er du med i spillet om hovedpræmien på 250.000 kr. Tilmeld dig her.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDet skræddersyede køkken kræver en kreativ proces

Annoncørbetalt
indhold af Multiform

Forsiden lige nu


Familiefirma dropper udstrakt hånd fra S: Renten på arvegæld er for høj

Fortsat usikkerhed om brexit-aftale: Intensive forhandlinger i Bruxelles - men problemer i London

Coolshop-stifter åbner butikker i presset marked: "Vi vil gerne op omkring 20 butikker i Danmark"

Aktieluk i Europa: Uklarhed om brexit lagde dyne over markedet

Formand i Nilfisk om anden nedjustering i år: Det er ikke sjovt at være et selskab, der skuffer investorerne i den grad, vi har gjort

Rekordbillig norsk krone efter stort fald i lakseprisen: "Der er ikke noget lys for enden af tunnelen"

Svensk aktie på himmelflugt - steget 1209 pct i år

Brexit-usikkerhed skaber volatile markeder

Analyse: Stor plan skulle skabe to stærke børsselskaber - men aktierne har nu tabt over 50 pct af værdien