Politik  
De Radikales gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, integrationskonsulent Manu Sareen, går nu i tænkeboks, om han vil efterfølge Klaus Bondam på posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester.

"Det er så nyt, at jeg ikke har tænkt i de baner endnu. Men nu må jeg først vende det med gruppen," siger Manu Sareen, efter at beskæftigelses- og integrationsborgmesteren har bebudet, at han stopper i københavnsk politik ved udgangen af året.

Manu Sareen takkede sidste år - efter kommunalvalget - nej til et tilbud fra Klaus Bondam om, at han kunne få borgmesterposten.

Det skete, efter at Klaus Bondam var kommet i modvind, fordi han kun sikrede sig posten på grund af sin kontroversielle konstitueringsaftale med Dansk Folkeparti og Venstre. En aftale, som også Manu Sareen kritiserede.

Manu Sareen fik 7955 personlige stemmer ved kommunalvalget, mens spidskandidaten, Klaus Bondam, kun opnåede 2387 stemmer.

Selv om en rundspørge dengang afslørede, at et flertal af De Radikale kredsformænd mente, at Manu Sareen burde have fået borgmesterposten, så mente gruppeformanden selv, at det ville være utroværdigt at sige ja, efter at han netop havde kritiseret den aftale, som sikrede Det Radikale Venstre posten.

Klaus Bondam tiltræder den 1. januar en stilling som institutleder ved Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles, der dækker Belgien, Holland og Luxembourg.

"Jeg har stor forståelse for, at Klaus Bondam vil prøve kræfter med noget nyt. Og når det så oven i købet er noget med international kultur, så er det selvfølgelig supergodt for ham," siger Manu Sareen.

Den radikale gruppeformand er samtidig i dag partiets spidskandidat i København ved det næste valg til Folketinget, som skal finde sted senest i november 2011.

/ritzau/

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Splittelse hos Demokraterne efter Muellers Trump-rapport: Præsidentkandidat kræver rigsretssag

Den dag Peter Engberg blev topchef i Nykredit, meddelte han bestyrelsen, at han ville stoppe, når han fyldte 60

Kunsten at slippe væk fra skyskrabernes skygger

Reportage: I Essen mødes verdens fineste biler

Mindst 190 er dræbt ved bombemassakrer i Sri Lanka

Børn er beviset på kærlighed: Hvad bliver der af kærligheden, hvis børnene pludselig ikke er der længere?

God weekend med Adam Aamann

Tag på luksuriøse togture