E-mail belaster Bondams topdirektører
Foto: Scanpix
Politik  
En hidtil intern og hemmeligholdt e-mail øger nu presset på Københavns beskæftigelsesborgmester Klaus Bondam (R) og hans direktion i sagen om muligt millionsnyd i et kommunalt jobcenter i Farvergade i København.

Det skriver Berlingske Tidende fredag.

De seneste dage er det kommet frem, at kommunen tilsyneladende uretmæssigt har modtaget et trecifret millionbeløb i refusion fra staten i forbindelse med aktivering af ledige.

Blev advaret

De tre direktører i forvaltningen har hidtil forsvaret sig med, at de handlede i god tro. Men en e-mail, som en centralt placeret kontorchef sendte til de tre topdirektører tilbage i 2008 viser, at direktionen allerede dengang blev advaret om, at Farvergade-modellen var ulovlig.

Ifølge e-mailen, som Berlingske Tidende er i besiddelse af, tog kontorchefen for over to år siden kontakt til Arbejdsmarkedsstyrelsen for at få vurderet lovligheden af aktiveringstilbuddet i Farvergade.

Beskeden fra Arbejdsmarkedsstyrelsen var klar: Et sådan tilbud levede ikke op til reglerne om, at kommunen kunne få refunderet 65 procent af udgifterne til de ledige, fordi aktiveringstilbuddet reelt ikke levede op til kravet om 25 timers aktivering om ugen.

/ritzau/


Er du privatinvestor, og søger du ny viden om aktiemarkedet? Børsen lancerer nu Facebook-gruppen Børsens Aktienetværk, hvor vi forsøger at skabe et unikt rum for seriøs aktiedebat. Lyder det interessant? Bliv medlem af gruppen her:
Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerDette kan være nytårsraketterne

Sponsoreret af
Investtech

Forsiden lige nu


Theresa May besejrer brexitfløjen og vinder lederopgør

Aktier USA: Plusser efter positive toner fra Trump

Mærsk klar med mia-beløb til grønt sats - rivaler melder hus forbi

Stifteren af To Øl har fået succes ved at lade de ansatte bestemme: "Det handler om at vide, hvornår jeg skal holde mig væk"

De store installatører bliver tromlet når byggerier kører af sporet - og det koster

Analyse: Hvem kan vende et stort kurstab til noget positivt? Claus E. Petersen kan

Køber MBA-studerende ved DTU katten i sækken for 475.000 kr?

Medier: Før afgørende afstemning - Theresa May lover at gå af før næste valg

Niels Lunde: Truslen fra Amazon er større end den ser ud til