E-mail belaster Bondams topdirektører
Foto: Scanpix
Politik  
En hidtil intern og hemmeligholdt e-mail øger nu presset på Københavns beskæftigelsesborgmester Klaus Bondam (R) og hans direktion i sagen om muligt millionsnyd i et kommunalt jobcenter i Farvergade i København.

Det skriver Berlingske Tidende fredag.

De seneste dage er det kommet frem, at kommunen tilsyneladende uretmæssigt har modtaget et trecifret millionbeløb i refusion fra staten i forbindelse med aktivering af ledige.

Blev advaret

De tre direktører i forvaltningen har hidtil forsvaret sig med, at de handlede i god tro. Men en e-mail, som en centralt placeret kontorchef sendte til de tre topdirektører tilbage i 2008 viser, at direktionen allerede dengang blev advaret om, at Farvergade-modellen var ulovlig.

Ifølge e-mailen, som Berlingske Tidende er i besiddelse af, tog kontorchefen for over to år siden kontakt til Arbejdsmarkedsstyrelsen for at få vurderet lovligheden af aktiveringstilbuddet i Farvergade.

Beskeden fra Arbejdsmarkedsstyrelsen var klar: Et sådan tilbud levede ikke op til reglerne om, at kommunen kunne få refunderet 65 procent af udgifterne til de ledige, fordi aktiveringstilbuddet reelt ikke levede op til kravet om 25 timers aktivering om ugen.

/ritzau/NY PODCAST Børsen Morgenbriefing giver dig et hurtigt overblik over dagens vigtigste erhvervshistorier. På fem minutter gør vi dig klar til arbejdsdagen med en kort nyhedsgennemgang, en opdatering på aktiemarkederne og et kig på dagens vigtigste historie. Find podcasten på din foretrukne podcastafspiller.

Abonnér:
   

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Landsholdsstjerne investerer i ungt gamer-startup: "Det er selvfølgelig et sats, men jeg kunne bare se en enorm energi og vilje i dem"

Andrea Elisabeth Rudolph blev vred og stiftede sit eget hudplejefirma: Præsenterer nu endnu et rekordoverskud

Regnskabet var "branchens bedste nogensinde": Kählers resultat er faldet med 95 pct. på fem år

Pandamani og hotpots: Moderne metropol og gammel kultur smelter sammen i Chengdu

Han hev Moss Copenhagen ud af konkurs og dårligt omdømme: Vi er ude på den anden side

Kronik: Så lad os dog læse kinesisk i Kina!

Dette hotel har værelser, der rengør sig selv: "Vi har et gladere personale nu"

Politisk indsigt: Et mareridt kan vente vinderen