Bondam ansatte sin mand
Foto: Scanpix
Politik  
Opdateret 14:30 - Den kendte skuespiller og politiker Klaus Bondam (R) har i sin tid som borgmester i København flere gange været arbejdsgiver for sin egen mand, landskabsarkitekt Jacob Kamp.

Det skriver B.T.

I alt har Københavns Kommune betalt 337.123 kr. til Jacob Kamp og hans firma 1:1 Landskab for opgaver, der er blevet udført, mens hans registrerede partner Klaus Bondam i 2006-2009 sad som teknik- og miljøborgmester.

"Jeg har været inhabil i de sager, hvor 1:1 Landskab har deltaget i et udbud m.m., og har derfor forladt rummet under sagernes behandling," oplyser Klaus Bondam til B.T.

Men det er ulovligt for borgmestre at hyre egne familiemedlemmer til lønnede opgaver - også selvom man ikke personligt har hyret dem, fastslår to af Danmarks førende eksperter i forvaltningsret.

"Det ændrer intet, at man er gået uden for døren, når beslutningen tages. For man er jo chef for de ansatte, som beslutter det. Så den går ikke ifølge reglerne om habilitet," siger Claus Haagen Jensen, professor på Copenhagen Business School.

Han får opbakning fra lektor Sten Bønsing fra Aalborg Universitet.

"Det ville helt klart være den bedste løsning, at beslutningen om ansættelsen ikke blev truffet af Klaus Bondams ansatte. Det er jo et krav, at borgmesteren ikke er inhabil, når der skal ansættes folk," siger han.

Vedtaget på Rådhuset

Københavns Kommune skriver i en pressemeddelelse, at kommunen mener, at tingene er foregået efter bogen.
 
Kommunen henviser til en afstemning i Borgerrepræsentationen i 2007, hvor et flertal besluttede, at Jakob Kamps landskabsarkitektfirma ikke skulle diskrimineres på grund af Jakob Kamps personlige relation til Klaus Bondam.

Kommunen understreger, at Jakob Kamp udelukkende har fået tildelt opgaver ud fra saglige kriterier, og at der ikke er foregået noget ulovligt.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


De store prisstigninger i København er sat på hold: "Euforien har lagt sig"

USA's demokrater vil have hele Mueller-rapporten offentliggjort

Manden bag historiens største konefinte: "Jeg har skiftet Mercedesen ud med en 12 år gammel Renault"

Trekking i junglen omkring Chiang Mai: Rå natur i rigelige mængder

Uber får kæmpeinvestering før børsnotering

Efterforsker: Kortslutning kan være årsag til Notre Dame-brand

Kontroversielt forbud mod shorting i Wirecard er ophævet

Vindmøller og sol skal forsyne Apple's datacentre med strøm

Politikere narres af artikler fra tvivlsomme medier