Connie Hedegaards politiske enkeltbillet fra dansk politik til EU i Bruxelles efterlader De Konservative i et vakuum. Tabet er dog begrænset og til at leve med.

Politisk kommentator Niels Krause-Kjær, der er tidligere chef for den konservative pressetjeneste, siger, at der ikke er nogen tvivl om, at Connie Hedegaard vil efterlade et vakuum, men at man skal være meget varsom med at overvurdere betydningen af, at Connie Hedegaard fremover profilerer partiet fra Bruxelles.

"Selvfølgelig er det et problem for et parti, at man mister et så stort politisk talent, og en så stærk politiker som Connie Hedegaard, men man skal ikke overvurdere betydningen af det," siger Niels Krause Kjær til borsen.dk.

"Ja, hun vil efterlade et vakuum også for de konservative, for den stemme hun giver, den appellerer til en type vælgere, som Lene Espersen ikke har samme adgang til, men igen, så skal man passe på med at overvurdere effekten," siger Krause Kjær videre.

Connie-effekt ryddede ikke bordet

At Connie Hedegaards popularitet som minister har været meget stor har blandt andet kunne aflæses i diverse popularitets-målinger, hvor hun har scoret tårnhøje bedømmelser både blandt borgerlige og ikke-borgerlige vælgere.

"Den Connie-effekt man talte så meget om, da hun blev hevet ind som minister i 2004, den var der, men den ryddede ikke bordet på nogen måde," siger Krause Kjær og uddyber:

"Med lidt god vilje kunne man ved det efterfølgende folketingsvalg måske konvertere Connie-effekten til et enkelt mandat, som blev trukket i det amt, hun opstillede i," siger Niels Krause-Kjær.

Ministerantal svarer til partiets størrelse

Han ser dagens ministerrokade som opvarmning til den større ministerrokade, som der er en forventning om kommer til januar.

Hvad kommer det så til at betyde for det interne magtforhold i regeringen, at partiet mister en ministerpost?

"Det er først til januar man kan gøre boet op og sige, hvor meget den her kommissærpost rent faktisk kostede De Konservative. Den betaling har vi ikke set endnu, og hvor meget det hæmmer De Konservative, at de får en ministerpost mindre som platform, der kan man sige, at det bare er med til i højere grad at give dem et ministerantal, der svarer bedre til den størrelse, de rent faktisk har," siger Niels Krause Kjær.

Årets julegave til medarbejderne?

Med en virksomhedsaftale i Børsen Executive Club får dine udvalgte medarbejdere mulighed for at suge inspiration og ny viden om ledelse og forretningsstrategi til sig. Se alle fordelene her 

Ledelse


Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


MP Pension til Coloplast: I år har vi fået endnu en grund til at stemme imod Lars Rasmussen som formand

Rambøll vil sætte strøm på alle firmabiler: "Vores ambition er, at de eneste biler, vi har, er elbiler eller plugin-hybridbiler"

Sydbank om Danske Bank-opjustering: Det ligner en camoufleret nedjustering

Danske Bank opjusterer forventningerne for anden gang på under en uge

"På et tidspunkt var jeg nødt til at rykke ud af huset derhjemme. Der var kasser med tøj overalt"

Staten solgte spilselskab og sætter nu spilafgiften op

Markedet lukker: Danske Bank i slutspurt efter endnu en opjustering

Støttepartier forsøgte uden held at slagte håndværkerfradraget: "Det er overhovedet ikke afsluttet"

"I min verden har jeg altid været meget bevidst om, at jeg aldrig har haft lyst til at ende som en prop i systemet"